Army Friendly sleva 20 % v Pensionu Jana v Českém Krumlově

 10. 06. 2020      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Do programu slev pro veterány i muže a ženy ve službě (armáda, policie, hasiči ad.) se nově přidal Pension Jana v srdci jednoho z nejkrásnějších českých měst. V rodném domě jej provozuje Karel, sám mnohonásobný veterán zahraničních misí, který tak po 20 letech v armádě nalezl své nové uplatnění.

Ideální ubytování pro rodiny i dvojice hledající romantiku

Pension Jana se nachází pár minut chůze od historického centra, z jeho zahrady je výhled přímo na zámek. Vlastně se jedná o rodinou vilku z roku 1923, která nyní skýtá 3 apartmány s vybavenou kuchyňkou a 2 dvoulůžkové pokoje. Jelikož zde Karel vyrůstal, ke každému pokoji ochotně sdělí jeho příběh.

Jana 1

Zejména rodiny ocení přízemní apartmán, který sestává ze dvou ložnic (každá s vlastní koupelnou) a prostornou jídelnou s kuchyňským koutem. Je z něj přímý přístup na zahradu, kde nechybí dětmi milovaná trampolína a několik posezení pro všechny hosty. Součástí je i vnitřní posezení s možností servírované snídaně.

Jana2

Ve všech apartmánech a pokojích je k dispozici Wi-Fi, satelitní TV a v apartmánech navíc Playstation 3, což opět ocení zejména děti. U penzionu je zdarma k dispozici parkoviště a garáž pro kola či motocykly. Ceny jsou přitom velice přátelské – apartmán pro 4 osoby stojí 2200 Kč na noc.

Army Friendly sleva

Pokud jste válečný veterán, resp. příslušník ozbrojených sil či bezpečnostních sborů, můžete uplatnit slevu 20 %. Uveďte ji již při rezervaci a dle další domluvy ji prokážete osvědčením veterána, resp. služebním průkazem. Další informace a kontakty naleznete na http://www.pensionjanack.cz/cz/. Veterán Karel Stifter, provozovatel penzionu, vám navíc ochotně poradí, kam vyrazit na výlet či za zábavou.

pension jana český krumlov

Český Krumlov, město válečných veteránů

Že je Krumlov zapsán mezi památkami UNESCO, oblíbenou destinací filmařů (třeba Anděl Páně 2), tradiční zastávkou vodáků sjíždějících Vltavu a tak dále, je obecně známo. Ve vojenské komunitě je však znám také tím, že zde fungovala Výcviková základna mírových sil, která připravovala vojáky do zahraničních misí OSN. Každoročně se zde proto koná Setkání Modrých baretů. Pro mnoho veteránů se tak možnost ubytování u jednoho z nich snad stane vítanou příležitostí zavzpomínat.

Kdy jindy do Krumlova, když ne teď?

Letos se zdá, že se Krumlovu vyhnou davy zahraničních turistů. Je to jedinečná příležitost užít si jej v poklidu, mít si kde sednout na oběd, pochopitelně rovněž ceny zdejších restauratérů již šly dolů na běžnou domácí úroveň.

CK prázdný

Obvykle bývá Krumlov cílem jednodenní či víkendové turistiky, ale nebojte se naplánovat si zde vícedenní dovolenou. Kromě prohlídky města, hradu a zámku, můžete vystoupat na Kleť (1084m). Zde se nachází nejstarší kamenná rozhledna v Čechách a významná hvězdárna.

Autem jste za 20 minut na Lipně a za stejnou dobu v Rožmberku, jehož hrad byste rozhodně neměli vynechat. Blízko je i Hluboká nad Vltavou s proslulým zámkem, případně Prachatice. Z nich je to kousek do Husince s moderní a poutavou expozicí v rodném domku Jana Husa. Budou-li otevřené hranice, pak se nabízí i výlet do Rakouska, do Lince je to hodinka.

CK zámek