Konflikt v Sýrii = velká mediální lež: Před čtyřmi lety ČT ještě říkala pravdu.

 07. 02. 2016      kategorie: Politické vize, koncepce, strategie    

Česko je naprosto unikátní v tom, že v Damašku po celou dobu konfliktu provozuje ambasádu. Vede ji Eva Filipi, jež před čtyřmi lety popisovala rodící se konflikt v Interview ČT24. A oproti žvanění rádoby expertů, kteří chodí do studia dnes, v tom měla jasno a vývoj předvídala. Nevěříte? Tak si ten záznam pusťte!

Mimo jiné upozornila, že dochází k obrovským mediálním manipulacím ze strany saúdských a katarských médií (TV Al Arabía a Al Džazíra), od nichž ale zprávy přebíraly stanice po celém světě. Tato média vytvářela umělou realitu, líčila třeba konflikt v oblasti, do níž si naše velvyslankyně tedy druhý den zajela autem a uzřela, že co přinášela média, se vůbec neděje!

Pozn.: Teprve v posledních měsících se ale otevřeně hovoří o tom, že Saúdská Arábie a Katar – „tradiční spojenci Západu“ – ve skutečnosti velmi účinně šíří džihád, počínaje podporou Islámského státu (což jim současně nebrání vést na oko koalici proti němu), konče obrovskými dotacemi do zakládání islamistických mateřských škol ve Vídni a humanitární pomocí Německu v podobě petrodolarů na výstavbu dvou tisíc mešit.

Další, co tehdy v ČT paní Filipi velmi zdůraznila – že Západ se unáhlil a de facto zavrhnul 12 % syrské populace, totiž tamních křesťanů. Ti stáli přirozeně na straně Asadova režimu, který jim zaručoval náboženské svobody a bezpečný život. Ostatně, ten režim nebyl tak zlý, prováděl reformy. Co se proti němu konstituovalo jako opozice pod označením Syrská svobodná armáda, to byly gangsterské bojůvky vydělávající si únosy, resp. kdokoli, kdo si v Sýrii opatřil zbraň a rozhodl se loupit nebo zúčtovat se sousedy.

Naše velvyslankyně také jasně jmenovala, kdo blokuje vyřešení situace: Francie, Británie, USA vs. Rusko, Čína a Írán. „Velcí hráči se ještě nedohodli a nevím, jestli se někdy dohodnou.“ Velmi prorocké. V neposlední řadě upozornila i na manipulace ze strany vlivných neziskových organizací, konkrétně Amnesty International.

K dispozici na youtube je závěrečných 10 minut z onoho čtyři roky starého interview – obětujte ten čas a níže si to pusťte. Tehdy ještě Česká televize nechala zaznít pravdu.