Projekt Army Friendly se úspěšně rozšiřuje. Nejlepší je, že se do něj firmy hlásí samy od sebe.

 17. 08. 2015      kategorie: ARMÁDA ČR    

Zřejmě jste tento projekt, který odstartoval už více než před rokem, dávno zaregistrovali. A pokud ne, tak byste rozhodně měli – tedy za předpokladu, že jste ve služebním poměru nebo v organizaci zařazené do IZS. Drtivá většina slev se vztahuje vlastně i na příslušníky Aktivní zálohy nebo městské strážníky. A samozřejmě veterány!

„Všem potenciálním partnerům, ať už je oslovíme my nebo nás sami kontaktují – a to je povzbudivě stále častější – zdůrazňujeme hned na úvod, že slevu těm, kdo za ostatní nasazují krk, neposkytují jako nějakou almužnu, nýbrž projev úcty. Kvůli tomu si mezi těmi, kteří se do programu hlásí, tak trochu i vybíráme. Vítáme srdcaře, kteří se nebojí dát veřejně najevo, že podporují příslušníky složek, které mezi diskutéry Novinek nepatří k nejpopulárnějším,“ shrnuje filosofii projektu předsedkyně Spolku VLČÍ MÁKY Mirka Pašková.

Podle ní stály za zrodem projektu britské zkušenosti, Opel a nadšení dobrovolníci: „Podobné partnerské slevy organizují v zahraničí běžně samotná ministerstva obrany či vnitra. Do českých médií se dostala před časem zmínka, že britský premiér si pozval zástupce všech velkých automobilek a požádal je, aby poskytly vojákům a veteránům slevy, což byl návrh, který se neodmítá. U nás se té britské záležitosti chytil tuzemský zástupce vozů Opel, ale na naše ministerstvo obrany se obracel marně, ze strany Odboru pro válečné veterány bohužel totální nezájem. Tak jsme to začali propagovat aspoň jako Spolek VLČÍ MÁKY. A když už byly zavedeny slevy na auta, tak naši dobrovolníci začali oslovovat další firmy.“

Výsledkem je, že se postupně zapojilo do projektu několik výhradních distributorů či prodejců zboží, které se všem vojákům, policistům a podobným profesím hodí – všichni bohužel víme, že si pořád musí mnoho výstroje kupovat sami. O jaké partnery jde? Boty Meindl, balistické brýle Revision, multitooly Leatherman, svítilny LedLenser, odolné telefony Aligator. A dále také obchody Marines-shop, Paracord-shop, nejnověji E-zbraně.

Souběžně se ale poskytovatelé nemalých slev začali rekrutovat z řad provozovatelů pohostinství a ubytovacích služeb. Díky tomu se rodí doslova „army friendly“ města. Jako první to byla a s nejširší nabídkou zůstává Železná Ruda, kde slevy poskytují penziony, hotel, kemp, několik restaurací a také půjčovny sportovního vybavení. A to velice velkorysé slevy, navíc pokrývající všechny členy rodiny, které voják, hasič, policista, celník atd. vezme s sebou. Díky tomu tam pořídí jednoznačně nejvýhodnější tuzemskou dovolenou. Tato lokální nabídka je tak rozsáhlá, že s naplánováním jejího využití pomůže místní koordinátor (tel. 608 608 223).

Ale nejde jen o turistické letovisko v srdci Šumavy, k Army Friendly se přidalo i několik podniků v Žatci, čehož mohou využít zejména vojáci z tamní posádky (ale ovšem třeba i městští policisté). Brzy budou avizovány také dva nové podniky v Pardubicích a zájem podpořit projekt nejnověji projevil osobně starosta Milovic. „Přeměnit celá města na „army friendly“, to je největší zásluha našich dobrovolníků, kteří tam pak působí i jako koordinátoři a ochotně poradí, kde a jak slevy využít. Za tímto účelem bychom moc uvítali pomoc dalších dobrovolníků. Mohou obejít podniky a obchody, kam sami chodí – i kdyby neuspěli, alespoň si chvíli budou povídat s majiteli a hájit ty, kdo slouží této zemi,“ nabádá ke spolupráci potenciální zájemce Mirka Pašková.

Takže, pokud vás to zaujalo – a tohle nemůže nezaujmout – tak se určitě podívejte na www.armyfriendly.cz a vyberte si. Ono totiž nejde jen o to, že je něco levnější, ale také o to, že poskytovatel slevy ví, proč ji poskytuje právě vám, takže budete vítaným a ctěným zákazníkem.