Provedlo Rusko v ČR útok chemickou či biologickou zbraní?

 22. 03. 2015      kategorie: Hlavní menu    

Je skutečně děsivé, jak se česká společnost štěpí. Nejprve na Zemanovce kontra fandy knížete, teď na rusofily a americké řiťolezce. Ke všemu se podél silnic objevily cedule informující o hranici Moravy… Na sociálních sítích už jsme v občanské válce. Co za tím stojí?

Nechme teď stranou moravské monarchisty, to bychom pak museli řešit i hrstku pragocentristů, která by své město nejraději oplotila, nebo Pardubičáky a Hradečáky, kteří by mezi sebou měli mít nárazníkovou zónu. Potud je to spíše legrace. Ta ale končí pohledem na skutečně nenávistné útoky (zatím verbální) vyhraněných mas českých občanů, kteří se naprosto rozcházejí v hodnotách, na nichž stojí tento stát. A je dost možné, že jde o důsledek ruského psycho-nervového útoku.

Diagnóza: Zdraví

Když se zeptáte těch, kdo vidí v Rusku bezpečnostní hrozbu, obvykle uvedou základní historická fakta, jako že Rusáci nikdy nepoznali demokracii, (s Němci) dali světu marx-leninismus, (s Němci) rozpoutali druhou světovou válku, díky níž expandovali do půlky Evropy, v roce 48 u nás zorganizovali státní puč a od roku 68 nás pro jistotu okupovali. Co se děje za Putina, je jen variací toho, co se dělo za Brežněva, ruský prezident se nepokrytě přiznává k vlastním lžím a vesele rozdmýchává novou, spíše vlažnou než studenou, válku. Věcné, logické, pravdivé.

Diagnóza: Paranoidní rusofilové (též rusofilní paranoici)

Když se naopak zeptáte těch, kdo ruskou vládní politiku hájí, obvykle zcela nekonkrétně naznačí, že mají do světového dění hlubší vhled, protože znají všechny teorie spiknutí, které se kupodivu týkají vždy jen globální podvratné činnosti USA (jo a Židů ještě). Samozřejmě nenaletí na líčení světa v mainstreamových médiích ovládaných temnými (výlučně západními, jo a židovskými) silami, pročež sdílejí jen důvěryhodné zprávy z rádoby zpravodajských webů, kterých zde z ničeho nic (ruských peněz) vyrostly náhle desítky. Ke všemu jsou pevně přesvědčeni, že pokud někdo nemá rád Rusko, tak zákonitě zbožňuje USA.

To je vůbec zajímavý paradox… Platí: Mají rádi Rusáky, nesnáší Američany. Jenže ti, na něž toto platí, si chybně myslí o druhých: Nemáte rádi Rusáky, zbožňujete USA. (Výroková logika ale praví: Když z A plyne B, neznamená to, že z B plyne A. Implikace není ekvivalence.) Rusomilové své oponenty šmahem označí za americké řiťolezce, logice navzdory. Následně je poučí, že svět není černobílý – i Rusko má padesáti odstínů šedi, připouští, ale USA jsou jasně černé (a nemyslí tím barvu populace).

Stejně tak postrádají logiku rusomilské závěry o přináležitosti odpůrců Putina k banderovcům či aspoň ukrajinofilům. Důsledkem těchto zatemnění mysli je pak absurdní spojení „americký fašista“, které mnohdy doplňuje označení za válečného štváče. Je přeci „jasné“, že kdo nesouhlasí s Putinem, chce válku, protože Putin, ten chce mír. (Co na tom, že kvůli němu rozpoutal válku – pardon, masovou rekreaci příslušníků ruské armády? )

Protože dosud z rusofilů nevypadlo nic, co by mělo logiku a opíralo se o fakta, přicházejí s těžkým kalibrem. Oponenty upozorní na něco z pomezí odtajněných dokumentů Pentagonu a Akt X. Zlí Američané zabili toho mimozemšťana v Roswellu a neváhali vyhodit do vzduchu dva mrakodrapy a nádavkem zničit čtyři letadla, aby mohli následně vyrabovat nerostné bohatství v Iráku a Afghánistánu. (Rusofilové ale vzápětí klidně tvrdí, že tyto operace stály akorát peníze. Tak vydělalo se nebo ne? A hlavně - nezapočali s rozvratem Afghánistánu právě Rusáci?) Občas se dozvíte něco méně známého – třeba že USA plánovaly invazi na Kubu (operace Northwoods). Nutno dodat, že asi jako nikdy nikdo neslyšel o pruské invazi do Irska roku 1807…

Původ a šíření nákazy

Kdyby nebyli paranoidní rusofilové rovnoměrně zastoupeni ve všech regionech a sociálních vrstvách, mohli bychom si myslet, že ruští agenti tu místy jen obohatí vodovodní síť o LSD, nebo přisypou lysohlávky mezi kostní separáty v Babišových masokombinátech. Jenže nakažených je příliš a jejich pominutí je trvalé. Leda že tedy Putinovy laboratoře vyvinuly nějaký virus, který napadá mozkové buňky a šíří se pokaždé, když se bojovníci za světový mír a věčné časy s Ruskem (nikdy jinak) poplácávají v hospodách po zádech. Jenže nejpravděpodobněji půjde o memetickou epidemii, která se šíří i po síti.

Zdraví zůstávají lidé s vysokou imunitou vůči blbosti, srozumění s historií (nikoli však nabiflovanou z předrevolučních učebnic), s konzistentním souborem plně integrovaných hodnot a především bez komplexů z vlastní malosti a morálních slabostí. Je jich, nepřekvapivě, nejvýše třetina z celé populace (zhruba třetina je nakažená a zbylá je tak tupá a lhostejná, že viru zatím odolává, resp. mozkový parazit se jí vyhýbá sám, protože by z hostitele neměl kýžený užitek).

Boj s nákazou

Bohužel zatím nebyl nalezen účinný lék. Jakékoli pokusy o racionální diskusi, věcná a logická argumentace, zdají se být naopak krmí pro cizopasné ruské houby či co, usídlené v mozcích nemocných. To je ovšem příčinou frustrace zdravých, která vede minimálně k dočasným rozkolísáním dovednosti asertivity, negativním emocím a k celkové sklíčenosti. Jenže uzavřít se a s rusofilními paranoiky nekomunikovat, samozřejmě také není řešením. Nákaza se díky tomu může přesunout na tupé, nakažených pak bude většina, ta sem pozve Putina a imunní poputují do lágrů. Tak jako minule (historie má sklon se opakovat).

Proto by měl stát, v zájmu vlastní suverenity, nezávislosti, svobody a demokracie, prostě vlastní existence, co nejdříve zasáhnout. Neměli bychom tentokrát čekat, až jeho elita emigruje, převleče kabáty nebo poputuje za mříže. Je třeba zavčasu oprášit pojmy jako vlastizrada, protože až bude dokonána, význam se obrátí (tak jako komunistické právo znalo trestný čin pomluvy pravdou). Dále je třeba aktivizovat policii a soudy k potírání trestného činu rozvracení republiky, a to už ve stadiu pokusu. Nemáme-li zatím na ruskou epidemii lék, je třeba nemocné alespoň izolovat.

PS:

Už se těším na všechny ty nadávky (kdo to říká, ten to je). Vynechte ty založené na domněnce, že miluju USA nebo jim aspoň účelově nadbíhám – snad jen, že menší obavy mám ze země, která pomohla vzniku té naší, oproti zemi, která to tu půl století ničila. A vynechte pohoršení nad tímto webem – nikdo po vás nechce, abyste ho četli, já zase nečtu ty vaše. Give peace a chance ;-)


Video: Karel Kryl - Tak Vás tu Máme / YouTube