Reportér České televize převáží imigranty a chlubí se tím. Co ještě můžeme čekat od ČT?

 13. 09. 2015      kategorie: Politické vize, koncepce, strategie    

Jako by nestačilo, že ČT Déčko odvysílala propagandistickou scénku, v níž našim dětem tvrdí, že kdo nepomáhá nelegálním přistěhovalcům, je zlý… Přenesla toto přesvědčení na redaktora pořadu Reportéři ČT, který se vzápětí na svém FB chlubí, že tedy při návratu z natáčení popovezl rodinu imigrantů.

moláček

Hm, takže před pár dny zde média celého světa zlynčovala maďarskou kameramanku, protože nestála stranou a nehleděla si jen své novinářské práce, ale reagovala na prolomení policejního zátarasu běženci (zastali jsme se jí zde). Bude pan Moláček z ČT také globálně zostouzen a pochopitelně vyhozen ze zaměstnání, když si svoji práci zpestřil o aktivismus a ve více ohledech jednal protiprávně? (Mimochodem zajímalo by mě, zda tak činil se služebním vozidlem ČT?)

Já jeho profesní a společenskou likvidaci nepožaduji, musím být spravedlivá a také jeho se zastat. Každý člověk má právo chybovat. Nicméně položila jsem mu na jeho FB dotaz: „A co z toho? Hřeje Vás dobrý pocit u srdíčka. OK, tak jste je popovezl. A dál? Ubytujete je u sebe doma? Pomůžete jim začít tady žít, chodit do školy a pracovat? Vydáte se do jejich země vybojovat jim mír, aby se tam mohli vrátit? Vážený pane, Vy jste udělal krok A a cítíte to jako svůj projev humanismu. Žádám Vás, abyste tedy učinil krok B a dokončil svoji povinnost. Nebo si snad myslíte, že Vám zlepší karmu je popovézt a zbytek Evropy, rodiny Novákových, Downingových, Müllerových a další za Vás zajistí ten zbytek? Správně ze mě cítíte, že tohle zjednodušení, povrchnost a alibismus, jichž se dnes mnozí "aktivisticky" dopouštějí Vás nevyjímaje, se mi ani trochu nelíbí. Takže díky, že jste je popovezl, a co pro ně uděláte dál?“

Jediná odpověď, na kterou se v době vydání tohoto článku zmohl: „Nevím, třeba se mi příště zase naskytne nějaká příležitost. Nevyčítám si, že není v mé moci vyřešit jejich situaci. Vyčítal bych si, kdybych ty děcka kus nevzal, toť vše.“ Usuzuji z toho, že vůbec nepochopil mou otázku. Nebo že je alibista par excellance - to spíše.

A ještě musím něco uvést – mohl by se zase někdo ozvat, že tento článek nepatří na www.ozbrojeneslozky.cz, protože není o armádě, policii... (jako by snad jejich práci zásadně neovlivňovala média?) Ubezpečuji, že patří. Veřejnoprávní televize je z hlediska bezpečnosti našeho státu spolu s Českým rozhlasem klíčovým médiem. Očekává se od nich nestrannost, resp. hájení práva a našich státních zájmů. Nechci ani domýšlet, jak by za současného obsazení (a tím zdaleka nemyslím jen pana Moláčka), svoji roli plnily.