Už zítra se bude rozhodovat o naší svobodě a bezpečnosti. Směrnice regulující zbraně jde Parlamentu EU.

 13. 03. 2017      kategorie: Politické vize, koncepce, strategie    

V Praze se bude už ve středu demonstrovat. Další týden pak proběhne mezinárodní konference. Obojí jako vyjádření nesouhlasu se snahou euromarxistů odzbrojit slušné bezúhonné občany. Česká politická reprezentace je připravena hlasovat proti směrnici. A je žádoucí, aby jí podrželi řadoví občané.

Europoslanec Petr Mach k záležitosti včera na svém blogu vysvětlil, proč jsou nejen Svobodní proti:Za prvé, tato směrnice omezí možnost držet zbraně legálně, ale neodradí od získávání ilegálních zbraní zločince. Evropská komise se tedy mýlí, když chce touto směrnici bránit teroristickým útokům. Naopak ztíží lidem bránit se takovým útokům. Existence legálně držených a tedy řádně registrovaných zbraní mezi lidmi zvyšuje ochranu společnosti jako celku. Za druhé, směrnice může znamenat nucené odevzdávání a vyvlastňování některých dosud legálně držených zbraní v České republice a zasáhne tak do vlastnických práv lidí.“

A dále seznamuje veřejnost s tím, jak se – sic menší – část europoslanců k záležitosti staví:Má politická frakce předně předkládá návrh na zamítnutí celé směrnice. Když neprojde, navrhuje má skupina řadu pozměňujících návrhů, které dopad směrnice zmírňují. Další zmírnění navrhuje skupina českých a dalších poslanců. Samostatně ještě za moji politickou frakci podávám i pozměňovací návrh, aby ve všech případech, kdy touto novelou dojde k omezení vlastnického práva řádného majitele ke zbrani či jejím doplňkům, či dokonce k vyvlastnění, byla vyplácena spravedlivá náhrada.

Nejen z tohoto vyjádření, ale i z urputných aktivit dalších českých politiků (včetně návrhu novely ústavního zákona z dílny ministra vnitra Chovance, posléze nové verze navrhnuté poslanci v čele s Janou Černochovou) je ovšem bohužel zřejmé, že situace pro Českou republiku a její zájmy nevypadá vůbec optimisticky.

I proto – spíše však jako morální podpůrný prostředek, je svolána Manifestace Proti omezení legálních držitelů zbraní na 15. března v 11:00 v Praze na Václaváku (mimochodem, toho dne si připomínáme počátek německé okupace - svým způsobem jí tentokrát můžeme zabránit). Stojí za ní petiční iniciativa Petice proti regulaci zbraní a sebeobranných prostředků ze strany EU. Určitě by bylo vhodné, aby do vzácné shody napříč tuzemským politickým spektrem zapadlo také pokud možno početné občanské shromáždění. Dost možná se jedná o dosud největší boj, který proti tradičním státům EU svedeme…

Poněkud s křížkem po funuse, sic přeci, je na 23. března od 16:00 naplánována mezinárodní konference „Česká republika jako středoevropský „Texas“?“. Uskuteční se v atriu vysoké školy CEVRO Institut (Jungmannova 17, Praha 1) a pořádá ji Centrum transatlantických vztahů oné školy ve spolupráci se sdružením LEX – sdružení na ochranu práv majitelů zbraní. Účast je možná pro každého, kdo se zavčasu přihlásí. Kdyby nic jiného, přinese jistě zajímavé argumenty a motivaci do dalšího boje.  Boje za právo slušných občanů efektivně se bránit.

 

PS: Pokud jste členem LEX, pak připomínáme, že do konce února byl splatný roční členský příspěvek. Jestliže jste zapomněli, do 15. března máte jen pozastavené členství a můžete ještě příspěvek doplatit.

 Autor: Redakce