Adrenalinový zážitek v centru Hradce? To je Branný závod 2016!

 10. 04. 2016      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Jak již je v Hradci Králové zvykem, i letos se pod vedením Unie studentů a přátel Fakulty vojenského zdravotnictví koná již 11. ročník Branného závodu. Závod, který je zaměřený na vojenskou tématiku, se uskuteční 30. dubna 2016.

Slaňování, střelba, první pomoc či překonávání překážek – to jsou úkoly, ve kterých budou závodníci muset prokázat vytrvalost, obratnost a sílu, ale i využít logické myšlení.

branný závod

Závod se koná po celém Hradci, ale centrum všeho dění je umístěno na náměstí Osvoboditelů, takže obyvatelé Hradce Králové mohou být přímo u jeho dění.

Do závodu se přihlašují čtyřčlenné týmy, ve kterých musí být alespoň jedna žena. Tyto týmy mají na výběr ze dvou kategorií. Kategorie NORMAL je určena pro všechny milovníky sportu, kteří se chtějí pobavit a zažít neuvěřitelný sobotní den plný adrenalinu. Na trati dlouhé přibližně patnáct kilometrů se sice závodníci zapotí, ale zvládnou ho i ti, kteří se sportu intenzivně nevěnují každý den.

Náročnější je poté kategorie HARD, která je určená ostříleným sportovcům či atletům, kteří hledají opravdovou výzvu. Trať dlouhou 25 kilometrů v minulosti ovládli zejména závodníci z řad vojenských profesionálů. Letos se této kategorie kvůli velkému zájmu může zúčastnit až 20 týmů.

branný závod

Třešničkou na dortu je legendární večerní afterparty, která je určena všem účastníkům Branného závodu.

Pro návštěvníky je připraveno také množství stánků, kde se budou moci občerstvit a nebo se dovědět mnoho zajímavých informací o dalších akcích či aktivitách, které Unie studentů a přátel FVZ pořádá. U základny si navíc budou moci prohlédnout vojenskou těžkou techniku a další vybavení útvaru z Chrudimi.

Velkým lákadlem bude také zajisté ukázka záchrany tonoucího studenty FVZ, či bojového systému Musado, studenty z Vojenské střední školy v Moravské Třebové. Návštěvníci se tedy rozhodně nudit nebudou.

Chceš přijmout životní výzvu a zažít pravý adrenalin? Neváhej a přihlas se na Branný závod! Registrace a další info na http://brannyzavod.uspfvz.cz/