Instruktážní policejní video za 400 tisíc je věrnou kopií videa z USA. Nestačilo to jen nadabovat?

 07. 06. 2017      kategorie: Izraelská škola proti terorismu    

Je jistě chválihodné, že Policie ČR ve spolupráci s pražským magistrátem propaguje koncept "Uteč-Schovej se-Bojuj". Ale! Jednak taková osvěta měla nastoupit už po útocích střelců ve školách v USA, bývala by třeba pomohla někomu v Brodě. Na Youtube pak stačí zadat "Run-Hide-Fight" a vyskočí na vás desítky podobných videí (jedno zcela totožné!!!), takže bývalo by se některé dalo nadabovat a ušetřené peníze investovat do výstroje policistů, kteří pak proti aktivním střelcům zasahují. Nebo aspoň zmínit v té české cover verzi všechny užitečné rady, což se nestalo. Co naplat, dále v článku aspoň můžete porovnat, jak se taková videa dělají lépe a pravděpodobně i levněji...

Scénář s aktivním střelcem v kanceláři, který použila naše policie, je zjevně kopií videa, které naleznete zde (níže). Nejen, že mají prakticky stejný komentář, ale vlastně scéna po scéně jsou stejné (nezbývá než doufat, že si v těch 400 tisících někdo neúčtoval honorář za scénář a naopak byla uzavřena licence s americkými autory). Navíc, americké video je podrobnější - například ve scéně, kdy se úřednice zabarikáduje kopírkou, následuje ještě rada, ať zhasne světlo v místnosti. No srovnejte sami.

Pokud máte zájem podívat se na další podobná videa a nechcete procházet všechny, které jsou na YouTube dostupná, pak doporučíme jako vynikající video, jak postupovat při útoku aktivního střelce ve škole toto. Univerzitního prostředí se týká další video, u něhož kvitujeme, že připomíná velmi důležitou zásadu - všímat si a znát prostředí (například umístění únikových východů). Jiný důležitý postřeh přináší toto video - pokud někdo nechce utíkat s vámi, prostě ho tam nechte.

...Ale jak bylo řečeno, těchto videí, spíše dobrých než nekvalitních, jsou k dispozici desítky. Za 400 tisíc korun se mezi nimi svým doslovným kopírováním (video zde) nyní zesměšní PČR. Bohužel.

 Autor: Redakce