Káva pro střelce, nový partner ARMY FRIENDLY, akce ke Dni veteránů: Caliber Coffee!

 01. 11. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Zahraniční vzor veteránů, kteří začali pražit vlastní kávu, inspiroval i české nadšence. Však proč vymýšlet vlastní cesty, když něco už jinde funguje a pomáhá? Takže tu máme novou značku Caliber Coffee, která udrží v bdělosti ty, kdo to potřebují, zalahodí chuťovým pohárkům těm, kdo kávě rozumějí, a podpoří naše české válečné veterány!

Caliber Coffee - www.calibercoffee.cz - není tuctovka z obchoďáku, ale čerstvě pražená, s rozmyslem, zkušeností a osobní péčí vybraná káva, která se ručně praží v rodinné pražírně na severu Čech. Připomíná vám to americký veteránský hit posledních let známý jako Black Riffle Coffee Company? Ano, inspirace je nezastíraná, Češi nemusí být za každou cenu první a originální, podstatné je, že následují osvědčenou ideu a v rámci logistiky na vlastním teritoriu mnohem spíše zajistí čerstvost, což je u kávy dost podstatné.

caliber coffee

Caliber Coffee je tuzemská značka, která je svou podstatou mířena na střeleckou komunitu:

„Víme, co dokáže palná zbraň, co potřebuje ten, kdo ji ovládá, nebo kdo jí čelí. Rozhodli jsme se dát Caliber Coffee i jiný rozměr - naše káva má smysl, chceme podporovat vybrané projekty. Vlčí Máky jsou nám sympatické, jelikož pomáhají lidem, kteří často stojí tváří v tvář nejen střelám.“

…Tím nás oslovil a sám nám nabídl podporu majitel pražírny

Jedná se o čerstvou zrnkovou kávu. V různém poměru připravenou směs odrůdy Arabica z brazilských plantáží, doplněné příjemnou Nikaraguou. Na eshopu je k dostání v baleních od 250g až do jednoho kilogramu.

Ve prospěch programů pomáhajících novodobým válečným veteránům je zde limitovaná edice, nově dostupná ke Dni válečných veteránů, který si připomeneme již 11. listopadu. Velkorysý díl z jejího prodeje půjde konkrétně do programu www.armyhelp.cz, v němž umožní řešit finanční, sociální a psychické potíže našich veteránů, kteří padají nebo už padli až na faktické dno.

V rámci programu www.armyfriendly.cz pak Caliber Coffee nabízí trvale slevu 10 % na veškerý sortiment, a sice novodobým válečným veteránům, vojákům v činné službě i v aktivní záloze, dále pak profesionálním i dobrovolným hasičům. 

Vzkaz je jednoduchý: Vychutnejte si čerstvě praženou kávu a zažijte jedinečný zážitek z tradiční chuti zrnkové kávy originálních směsí. Výborná chuť a typická vůně vás bude provázet každým douškem. Kvalitní zrnkovou kávu dovezenou z plantáží v podobě zelené kávy následně pražíme v české pražírně.“

caliber coffee máky banner

Výběr do čerstvě připravovaných směsí – jen pár dnů před odesláním – pochází z Brazílie, Kolumbie, Kuby, Ekvádoru, ale i Etiopie a Kostariky. Autor značky a vrchní „pražíř“ je sám aktivním střelcem, Žatečákem, ale i nimrodem:

„Zatím máme šest druhů pražených směsí a jak již název značky napovídá, každá odpovídá určitému kalibru, tedy ráži střelných zbraní. To samozřejmě není žádné dogma, budu rád, když si každý najde, co mu nejlépe sedí, bez ohledu na to, jakou zbraň právě svírá v ruce.“

Závěr? Pokud máte rádi dobrou kávu, pojďte to zkusit. Dát šanci českým nadšencům, kteří chtějí nejen produkovat kvalitní a čerstvou pochutinu, ale také jejím prostřednictvím dotovat naše veterány, kteří potřebují kromě šálku dobré kávy i příležitost restartovat své životy. Není náhodou, že první balíček veteránské edice (a snad brzy i podílu) putuje Tomášovi, o kterém jsme psali zde a sám vylíčil své pocity v tomto článku.