Návrhářka Anna Tejklová vnesla problematiku válečných veteránů na Czech Fashion Week

 09. 07. 2018      kategorie: ARMÁDA ČR    

Anna Tejklová letos zahajovala Czech Fashion Week hned třemi kolekcemi, z nichž jedna nese název Vlčí máky. Ve společenském sále Grandhotelu Pupp tak první slova moderátorky zněla takto: „První kolekce nese název Vlčí máky. Vlčí mák je symbolem válečných veteránů, a právě jim a dalším hrdinům je tato kolekce věnována. Autorka by ráda podpořila Spolek Vlčí Máky, který se věnuje pomoci novodobým válečným veteránům a členům ozbrojených sil a bezpečnostních sborů.” Položili jsme Anně několik otázek…

CFW ČernochováFoto: Kolekce Vlčí Máky, nahoře s poslankyní, starostkou a předsedkyní Výboru pro obranu a bezpečnost Janou Černochovou, která byla s modelkami perfektně sladěná.

Jak dlouho vznikaly tři kolekce, které jste předvedla na Czech Fashion Week 2018?

Pracovali jsme na všem půl roku. Kromě kolekce Bonbóny, která je z mé autorské tištěné látky, je všechno ručně malované, takže výroba trvá dlouho, ale o to trvalejší je pak radost z šatů a šaty samotné.

BonbonyFoto: Výběr šatů z kolekce Bonbóny

Jaké byly po přehlídce ohlasy na kolekci Vlčí máky s podtextem podpory válečných veteránů? Jste teď za “military” návrhářku?

Ohlasy byly a jsou naprosto úžasné! Samotnou mě mile překvapilo, kolik lidí tato tématika zaujala a kolik si jich uvědomuje, že lidem, kteří za nás nasazují vlastní život, máme být za co vděční. Móda nemusí být jen povrchní záležitost, jejím prostřednictvím se dá mnoho vyjádřit, nebo na některá témata upozornit.

Plesová kolekceFoto: Výběr šatů z plesové kolekce

Bereme mír, bezpečí a dostatek všeho jako naprostou samozřejmost, včetně toho, že když se něco stane, okamžitě nás někdo přijede zachránit. A co když se stane něco těm zachráncům? Měli bychom jim jejich obětavost jako společnost lépe oplácet.

Co plánujete dál?

Nyní plánuju hlavně dovolenou s rodinou, ale pak se zas nadšeně vrhnu do práce. Ráda bych vydražila jedny šaty a výtěžek věnovala Spolku VLČÍ MÁKY, dražba proběhne až po prázdninách a podrobnosti se teprve naplánují.

CFW PaškováFoto: Anna Tejklová a předsedkyně Spolku VLČÍ MÁKY Miroslava Pašková po přehlídce v Karlových Varech

Kde se dají vaše šaty koupit?

Vše se dá koupit či na zakázku objednat na www.annaanna.cz, se zákaznicemi a zákazníky komunikuji hodně i přes svůj facebook značky – jsem “peoplefriendly” značka.

MakovéFoto: Modelka v jedněch z makových šatů

Děkujeme za rozhovor.

PS: V čase 27:15 na odkazu zde si můžete též přehrát reportáž TV Barrandov o mákové kolekci. Mimo jiné se v ní dozvíte, proč má Anna Tejklová vřelý vztah k armádě, nevo že už v zimě dodala Spolku VLČÍ MÁKY speciální edici čepic, z nichž poslední je ještě stále k dostání na charitativním eshopu...