Podporujte válečné veterány používáním aplikace GIVT. Nic vás to nestojí, jen minutku času.

 14. 01. 2019      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

GIVT je platforma, která spojuje e-shopy, jejich zákazníky a charitativní organizace. Zapojené firmy zasílají drobnou provizi z vašeho nákupu neziskovce, kterou si sami vyberete. Když si stáhnete aplikaci do internetového prohlížeče, dostanete na zapojeném e-shopu ihned upozornění, že můžete GIVT použít. A co je skvělé, na výběr mezi neziskovkami je už několik organizací pomáhajících veteránům.

Do projektu se od roku 2015 zapojilo bezmála 1300 e-shopů, a sice od Aliexpressu, přes Baťu, přes Okey elektro, Flixbus, Sconto nábytek, Mall.cz… až po Zoot. A ti všichni věnují obvykle plus mínus 2 % z hodnoty nákupu, který tam uděláte, zvolené neziskovce.

Příjemců sdružuje GIVT asi 5000 – od těch velkých a známých neziskovek, až po lokální kočičí útulky. Naleznete mezi nimi i ty, které pomáhají našim veteránům – najdete zde Spolek VLČÍ MÁKY, Váleční veteráni bez hranic, Sdružení válečných veteránů, Červené barety. Případně neziskové organizace s podobným zaměřením, kupříkladu Signum belli 1914 (starají se o vojenská pamětní místa), Centrum branných aktivit (práce s mládeží) nebo Post Bellum (archiv rozhovorů veteránů).

Co je naopak trochu smutné, že GIVT využívá aktivně jen 20 000 lidí. Přitom rozšířit jejich řady je otázka minuty. Na webu www.givt.cz klikněte na POMOCNÍK – to je ta aplikace do vašeho prohlížeče, která vás upozorní, že jste právě přišli na e-shop zapojený v programu. Buď si zvolíte organizaci, kterou chcete obdarovat (začnete psát její název), nebo si ji už napevno přednastavíte. Jak na to viz minutový video návod.

givt datart

 Autor: Redakce