Proč a jak podporuje válečné veterány i mladá česká módní návrhářka?

 26. 01. 2018      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Že se v české společnosti zvyšuje zájem o národní bezpečnost a ochota občanů nějak se pro ni angažovat, poslední roky není pochyb. Přesto je to dosud doména „srdcařů“, kteří k tomu z hlediska životních zkušenosti mají nějaké předpoklady. A tak potěší a stále ještě i překvapí, když se angažuje osobnost z naprosto odlišné sféry, jakou je třeba módní návrhářství. Je to skvělé a pojďme si takovým příběhem udělat radost…

Anna Tejklová tvořící pod svou značkou Anna Anna ji založila před několika lety. Dnes už odívá řadu známých tváří a z hlediska čtenářů tohoto portálu je asi nejviditelnější nositelkou jejích modelů poslankyně Jana Černochová, která obléká značku Anna Anna snad při každé návštěvě televize (naposledy při duelu s Karlu Šlechtovou).

anna anna jana černochová

Není to ovšem tak, že by designérku a návrhářku k podpoře těch, kdo slouží, přivedla právě tato její zákaznice, Anna byla na „tuto vlnu“ naopak naladěna vždy:

„Odjakživa cítím obrovský respekt a vděk vůči všem, kdo nasazují vlastní život pro náš blahobyt a život v klidu a míru – což je blahobyt. Jsem si vědomá toho, že to není samozřejmost a vůbec nechápu, proč se vojákům, policistům, hasičům a zkrátka obranným složkám neprokazuje mnohem větší úcta a nedává větší prostor například v médiích,“ vysvětluje, proč nedávno oslovila Spolek VLČÍ MÁKY s tím, že pro jeho charitativní eshop bude dodávat originální doplňky se symbolem válečných veteránů.

anna tejklová

Anna Tejklová se symbolem válečných veteránů - vlčím mákem

Což je tedy pro zmíněný eshop, z něhož je financován zejména program www.armyhelp.cz, netradiční, avšak vítané, rozšíření nabídky, protože dosud cílil především na prodej máčků do klopy ke Dni veteránů, respektive celoroční prodej vojenských doplňků s touto symbolikou, například survival náramků, patchí apod.

„Pokud – a to se konečně děje – se o národní bezpečnost, tedy i problematiku pomoci těm, kdo jí slouží či sloužili, začínají zajímat i slečny a dámy (a měl by každý občan), tak je velice milé a užitečné, že mohou svoji účast vyjádřit něčím, co je jim blízké, co lze uplatnit v denním šatníku,“ komentuje zapojení módní značky Anna Anna předsedkyně spolku Mirka Pašková. 

Sama Anna Tejklová přitom také cítí, že ze sféry, v níž působí, je jakousi první vlaštovku:

„Obzvláště v uměleckém prostředí je často slyšet naivní a hloupý názor ve smyslu, že „válce se zabrání tím, že nebudou zbraně ani vojáci, pak bude mír“. Neuvědomují si ale, že za svobodu a mír se vždycky muselo bojovat. Proto je pro mě strašná představa, že takoví hrdinové, jako jsou váleční veteráni, by se neměli mít dobře, po tom všem, co pro svou vlast udělali.“

Podobné poselství natočila na následující video sestra návrhářky Michaela Pavlátová.


Anna začala teď jako první ze své tvorby dodávat originální (každý kus je jiný) dámské čepice s motivy vlčího máku. Zhotoveny jsou z kvalitního bavlněného úpletu s ruční malbou a vykládáním kamínky (vyžaduje ruční praní). Jsou důkazem, že i zimní pokrývka hlavy může nositelku ponechat dámou, trendy a elegantní. Cena 690 Kč je na e-shopu „Máků“ stejná jako pro zákaznice salónu, celá tato částka je díky autorce ponechána ve prospěch programů podporujících ty, kdo slouží. Nabídka bude aktualizována s každým novým originálním kusem.

Anna a Michaela

Anna Tejklová a Michaela Pavlátová v čepicích pro podporu (nejen) veteránů

Sledujte (a nakupujte na): https://www.spolekvlcimaky.cz/eshop

Více o celé módní kolekci a tvorbě na: https://www.facebook.com/AnnaAnnaFASHION

anna anna