Jsme ve válce. Je jasné, co je třeba.

 14. 11. 2015      kategorie: ARMÁDA ČR    

Co se stalo v Paříži, není překvapivé. Islámský stát tím vyhrožoval řadu měsíců, nabádá evropské muslimy, aby zabíjeli „nevěřící“. Vyhlásil nám válku a místo abychom sebrali hozenou rukavici a vymýtili jej z povrchu zemského, tak jsme nechali proudit masy imigrantů včetně jeho bojovníku přes naše hranice. Zastavme to!

Evropští politici stále bezradní

Když v pátek večer spustilo mimořádné zpravodajství, jako první ze světových státníků udělal živý vstup z Bílého domu Obama. A na to, jak je celkově měkký, hovořil poměrně tvrdě. Člověku to připomene, že Evropa se vždy mohla a opět může na USA spolehnout. Sama na sebe nikoli.

Naštěstí brzy vystoupil i francouzský prezident Hollande, který také překročil svůj stín, když vyhlásil výjimečný stav, uzavření hranic a domovní prohlídky. Ostatní europolitici událost komentovali až druhý den a o poznání mírnějším tónem. Přitom Hollande jim dal jasný návod…

Musíme okamžitě začít bojovat s islamisty na obou frontách – tzn. jak na území Islámského státu, tak na našem vlastním.

Nemilosrdná likvidace Islámského státu a jemu podobných

Každý stát EU a NATO by měl okamžitě poslat své stíhací bombardéry a drony se zásobami munice nad území, kde se džihádisté nacházejí. Srovnat se zemí všechny jejich výcvikové tábory, ale také města a infrastrukturu těch území, které IS, Al-Káida, Taliban a jiné islamistické skupiny toho času ovládají. Ať se nacházejí kdekoli, včetně území našich „rádoby“ spojenců či nezúčastněných. Masivní letecký útok je třeba podpořit dělostřeleckou palbou z bojových lodí, popř. raketami země-země atd.

Bylo by férové ohlásit takovou operaci předem (jak to dělají Izraelci vůči Palestincům), aby bylo „nevinným“ obyvatelům těchto území umožněno utéct, lépe však provést povstání. Jedině tam, kde si začnou dělat konečně pořádek sami namísto sběhnutí do Evropy, je na místě naše shovívavost. Dostane-li „islamisty porobené“ obyvatelstvo volbu jen mezi smrtí a bojem za vlastní svobodu, existuje velká pravděpodobnost, že se vzbouří.

Masivní letecký útok v kombinaci s lokálními povstáními je pak ideální příležitostí k početné pozemní invazi. Výsadky musí proběhnout ze všech stran problémového území. Spojenečtí vojáci musí postupovat od města k městu a od domu k domu a každého, kdo se postaví na odpor, bez milosti eliminovat.

Civilní obyvatelstvo musí být udrženo v místě, nejvýše dočasně ubytováno v k tomu zřízených lokálních táborech. Jeho pracovní síla bude záhy zapotřebí k obnovení zničených měst. A tím se dostáváme k budoucnosti uprchlíků, kteří se již přesunuli do Evropy nebo utečeneckých táborů v sousedních zemích.

Uzavření EU, intervence a prověrky muslimských migrantů

Je nutné okamžitě uzavřít vnější hranice Schengenského prostoru pro obyvatele muslimských zemí a současně obnovit hraniční kontroly mezi jednotlivými členskými státy.

V zemích, kde na rozdíl od ČR nechávali dosud migranty volně pohybovat, je nezbytné zařízení pro běžence okamžitě uzavřít, navýšit jejich kapacitu a rovněž ostrahu.

Dále je nezbytné v těchto táborech intervenovat ty, kdo v aktuální migrační vlně již získali dočasné povolení k pobytu, resp. jejich řízení stále probíhá, ale již se nastěhovali do obecních bytů a ubytoven, takže se k nim mohou dostávat rekrutéři IS a oni pak mohou ohrožovat naše evropské obyvatelstvo.

Tajné služby musí rychle sestavit a vydat seznamy těch, u nichž existuje jakákoli vazba na džihádisty nebo deklarovaná podpora jejich činů (např. na facebooku). Všechny takové je nutné okamžitě zatknout, i za pomoci mezinárodních zatykačů (k tomu hraniční kontroly), a anulovat jejich povolení k pobytu či azyl, naopak je za podporu hnutí směřujících k potlačení práv a svobod odsoudit k vyhoštění.

Pokud se podezření z byť sebemenší podpory džihádistů týká přistěhovalců, kteří mají občanství daného státu, třebas i ve druhé generaci, je třeba je rovněž zatknout a zahájit s nimi standardní soudní proces za vlastizradu. Součástí trestu by mělo být i odebrání občanství.

Intervenované, dokonce včetně těch, kdo splňují nárok na udělení azylu, je třeba ihned začít vracet buď do první bezpečné země, přes níž prošli po opuštění vlasti, nebo připravovat do transportů, které budou po invazi a očištění od IS a dalších islamistických organizací obnovovat tato území.

Dokážeme obojí?

Po aktuálním sdělení naší Bezpečnostní rady státu je nutné vracet všechny uprchlíky mimo EU a vojensky zlikvidovat IS, k čemuž se připojí i naše armáda. Na Českou republiku je to poměrně silné vyjádření, buďme hrdí, protože tímto postojem - Evropě navzdory - se konečně zbavujeme stigmatu ustoupení Mnichovské dohodě! Vystoupí ale takto rozhodně i další evropské vlády?

Lze se vsadit, že masivní zásah proti IS skutečně brzy proběhne. Po 11. září (a včerejší Paříž je evropským 11. zářím) následovala operace Enduring Freedom 7. října! Není pochyb, že IS porazíme. Ale bude to tentokráte těžší – bude nutné opět zasahovat i v Iráku, vrátit do Afghánistánu již stáhnuté jednotky atd. A vytrvat, protože bylo naivní si myslet, že islamistické zlo lze vymýtit za deset patnáct let. Budeme muset problémové země držet na uzdě třeba dalších 50 let!

Nejslabším místem je ovšem postup proti džihádistům, kteří se již infiltrovali do EU. Výše je popsaný scénář, který víceméně odpovídá tomu, co udělaly USA po útoku na Pearl Harbor Japoncům usazeným ve Státech. Čím úderněji uhodíme proti IS, tím silněji nám to jeho bojovníci vrátí v centrech evropských měst. Jediný způsob, jak tomu předejít, je tedy prevence. Zeman to už dávno řekl – ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim. Něco na tom je.