ARMY FRIENDLY sleva 20 % pro ty, kdo slouží, platí také na nejnovější model RX550 eXtremo.

 21. 07. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Ve slevovém programu Spolku VLČÍ MÁKY je společnost Aligator prakticky od počátku. Na trhu ji nyní reprezentuje odolný smartphone RX550, na nějž mohou čerpat slevu příslušníci ozbrojených sil, bezpečnostních sborů, váleční veteráni, ale také obecní strážníci a zdravotní záchranáři. Pojďme si telefon představit a uvést, jak jej se slevou 20 % získat…

Tento model nabízí e-shop Aligatoru za 5499 Kč (není vyloučeno, že někteří prodejci jej v akcích nabízejí o nějakou stokorunu levněji), každopádně se slevou 20 %, která je poskytována jen u výrobce, se cena sníží o 1100 korun, a to už se vyplatí.

Vlastnosti RX550eXtremo

Oproti předcházejícím modelům je RX550 na první pohled ještě bytelnější (kovová konstrukce) a hlavně velice precizně zpracován. Na stránkách Aligatoru píšou, že je „obrněný“, což je vlastně dost trefný výraz – kovové bočnice hned upoutají pozornost a kromě funkčnosti skvěle působí i z hlediska designu.

Krytky pro USB/nabíjecí a sluchátkový kabel drží jak špunty na šampaňském, ke všemu máte pro případ opotřebení přibaleny rovnou další. V balení jsou i náhradní šroubky a šroubováky, protože zadní stěna telefonu a v ní samostatný kryt pro dvě SIM (nemusí se mezi nimi přepínat) a paměťovou kartu jsou opravdu přišroubovány. Když IP68 (ochrana proti pádu a vodě), tak na maximum.

Co dále potěší, jsou tlačítka po bocích telefonu. Skvěle je nahmatáte i po tmě, odpovídají ergonomii ruky. Napravo ovládají spuštění/režim spánku/restart a hlasitost. Nalevo jde o spoušť fotoaparátu, SOS a PPT tlačítko. SOS spustí volání na přednastavené číslo – někdo blízký nebo třeba záchranka. PPT slouží pro Push to Talk komunikaci – s vhodnou aplikací (Zello PPT Walkie Talkie) a tam, kde jste online, můžete komunikovat v týmu jako přes vysílačky.

Kromě hands-free sluchátek, napájecího USB kabelu a adaptéru je součástí balení také OTG kabel - micro USB / samička USB, takže mobil snadno propojíte s flash diskem. A stejně tak je milé, že v balení je rovnou i ochranná fólie na display (ač ten je samozřejmě odolný – Gorilla Glass). Co jste si tedy dříve dokupovali zvlášť, dnes máte jako samozřejmou součást sady a šetříte peníze.    

Velikost telefonu je velkorysá – na jedné straně dostáváte 4,7 palcový display, na druhou stranu vnější rozměry cca 15x8x1,7 cm. Ad. display – s technologií IPS na něj vidíte i v úhlu zcela odvráceném od vás. Telefon na první pohled vypadá velký, ale do běžné kapsy u kalhot vpluje jako po másle.

RX550 NFC

Hmotnost 239 gramů a baterie 4500 mAh jsou super (třeba dvakrát dražší iPhone SE má při poloviční hmotnosti baterii 1624 mAh).

RX550 samozřejmě umí 4G/LTE, má 2 GB RAM a čtyřjádrový procesor (!), interní paměť 16 GB (pro data 10 GB), vložit jde 64 GB karta. Běhá na Android 6.0 a operační systém je uzpůsoben outdoorové povaze telefonu.

Má modul GPS, senzory Light, Proximity, e-kompas, barometr. Nezklamou ani fotoaparáty – zadní 13 MPix, přední 5 MPix. Disponuje NFC technologií, takže jeho přiložením můžete nahradit třeba platební kartu, načíst jízdní řády, přenést data na další zařízení a podobně, což je pro lepší smartphony standard, ale hodně lidí o této možnosti dosud neví.

RX550 set

Co dál říci? No, prostě RX550 eXtremo padne do ruky a svádí, abyste si jím bezstarostně pohazovali z jedné do druhé. Pravdou je, že měl na trh přijít už na podzim, jak mívá Aligator ve zvyku (předvánoční trh), ale dal přednost jeho pořádnému vyladění (což dnes tak často chybí u lídrů trhu). V prodeji je od jara a někdo už na něj ARMY FRIENDLY slevu uplatnil sám od sebe, my jsme ho ještě chvíli testovali.

Jak uplatnit ARMY FRIENDLY slevu

Tedy, sleva 20 % v programu www.armyfriendly.cz se i u nového Aligatora uplatňuje tak, že nám napíšete na podpora@spolekvlcimaky.cz a uvedete, kde sloužíte (pracujete, pokud jste obecní policie/záchranář), resp. kde jste sloužili (veteráni). Nejlépe naskenujete rovnou služební/pracovní/veteránský průkaz (můžete citlivé údaje začernit, ale nikam dál to neposíláme). Uvedete rovnou i barevnou kombinaci (černý, černo-oranžový) a doručovací adresu. Do pár dnů Vám potvrdíme autorizaci slevy a telefon Vám doputuje na dobírku.

Protože slevu poskytuje Aligator, nikoli další prodejci, může se jako v minulosti stát, že skladové zásoby dojdou – v takovém případě bude sleva platit zase na novější model. Na dotaz sdělíme, zda můžete slevu uplatnit i pro jiný telefon z nabídky, ať už starší model (je-li k dispozici), tlačítkové outdoorové mobily (vůbec nejsou špatné) nebo třeba seniorské telefony, jimiž Aligator proslavil pan prezident (ač jest otázkou, zda tím značce pomohl). Druhoválečným veteránům se pokusíme vyjít vstříc zcela nadstandardně, vše na dotaz na shora uvedeném e-mailu (urgentní dotazy jsou případně možné na tel. 606417628).