ARMY KYTICE – protože ženy a květiny k sobě odpradávna patří

 02. 05. 2018      kategorie: ARMÁDA ČR    

Vojáci, policisté a hasiči mívají nejen dlouhé služby, ale často do zaměstnání dojíždějí, tráví čas na školeních, kurzech a cvičeních, vojáci opouštějí své rodiny a blízké a odjíždění na půlroční zahraniční mise. A co na to jejich manželky, partnerky a přítelkyně?

Vzpomínám si na období, kdy můj manžel odjel krátce po svatbě na zahraniční misi do Afghánistánu, a já zůstala na všechno sama. Začátky byly krušné, ale postupně jsem byla samostatnější a jediné, co mi chybělo, byl můj manžel a jeho blízkost.

Blížily se mé narozeniny a já jsem vzpomínala, jak jsme je spolu vždy slavili. Dobrá večeře a květiny, nikdy nechyběly. Z těch jsem měla vždycky největší radost.

Manžel mi samozřejmě zatelefonoval a k narozeninám mi popřál, v průběhu hovoru jsem si všimla, že někdo zastavil před domem. Z auta vystoupil muž a něco hledal na zadním sedadle. Po chvíli se narovnal a v ruce držel obrovskou kytici růží.

Přemýšlela jsem, komu kytici nese, a celou situaci jsem manželovi barvitě popisovala do telefonu. Zamířil si to rovnou k našim dveřím. Nemohla jsem tomu uvěřit. Kdo by mi poslal květiny? Manžel je přeci 6000 km daleko a o ničem se nezmínil. Vyběhla jsem ven a pán mi kytici předal i se vzkazem, na kterém stálo…….. Úplně se mi podlomila kolena. Na ten úžasný pocit nikdy NEZAPOMENU! Bylo to, jako by manžel vůbec nikam neodjel, jako by byl jen v práci. Květiny mi dělaly radost a společnost více jak týden, a pokaždé, když jsem se na ně podívala, vzpomněla jsem si na manžela a těšila se na jeho návrat domů.

vzkaz ke kytici z afg

Květiny připomínají ženám nevšední okamžiky, vyvolávají v nich vzpomínky na člověka, který jim květinu daroval a na slova, která přitom říkal, nebo psal.

Vojáci sloužící vlasti, tedy nám všem, policisté, kteří nás chrání a pomáhají nám, hasiči, kteří jsou vždy připraveni k boji s nebezpečným živlem, jako je oheň nebo voda. Je mnoho věcí, které spojují tyto muže. Nejen odvaha, obětavost a pomoc ostatním, ale také partnerka - partnerka, která oddaně čeká a miluje. Potěšte svou manželku, partnerku nebo přítelkyni kyticí růží, zaručeně jí zpříjemní chvíle samoty a vykouzlí úsměv na tváři.

Květiny můžete zaslat i se vzkazem odkudkoliv na světě. Díky FLOREA.cz navíc se slevou 10%, stačí si jen vygenerovat slevový kód na www.armykytice.cz.

Amy kytice1

Autorka je ženou vojáka a dobrovolnicí Spolku VLČÍ MÁKY.