Pár rozdílů v tom, jak s terorismem bojují politici vs. jak by s ním bojoval člověk, který má v hlavě mozek.

 25. 04. 2017      kategorie: Politické vize, koncepce, strategie    

Pražská primátorka Krnáčová se nechala slyšet, že prevencí terorismu je omezit ubytovací službu Airbnb. Parlament EU zase schválil, že bude trestné finančně podporovat terorismus, přičemž opomněl, že sám posílá půl miliardy eur ročně Hamásu. Zkrátka samé perly, pojďme si připomenout další a také nalít čistého vína, jak s „bubáky“ zatočit…

Nejprve se vraťme ke službě Airbnb. Funguje tak, že zatímco třeba o víkendu jedete na chatu, svůj byteček ve městě pronajmete turistům. Znám partu studentů UMPRUM, kteří si díky tomu mohou dovolit pěkný byt v samém centru Prahy, protože na víkend jezdí do rodných měst. Tato služba je městům trnem v oku, protože z ní nemají ubytovací poplatky. A netěší ani finanční úřady, protože asi žádný takový amatérský hoteliér tyto příjmy nehlásí a nedaní.

Odtud tedy plyne záměr pražské primátorky Krnáčové. Zdůvodňuje jej samozřejmě jinak, a sice tím, že se přes tuto službu může ubytovat terorista. To je poněkud přitažené za vlasy – jen si představte, že terorista nechá objednávkou významnou online stopu, jen aby se nedostal do nějaké knihy hostů v hotelu. Copak pražské hotely předávají online informace o hostech do nějaké centrály tajné služby?! A ubytovávají se snad teroristi před činem, protože první den si nejprve prohlédnou památky, teprve druhý den je vyhodí do vzduchu?

Všeobecně známým a ze všech nejstupidnějším nápadem, jak se bránit terorismu, je ovšem požadavek EU na odzbrojení legálních držitelů zbraní. Jako by si snad teroristé pořizovali oficiálně zbrojní průkazy a legálně kupovali zbraně. I prvňákovi musí být jasné, že zločinci na úřady pro povolení nechodí. Místo toho ovšem EU prosadila, že pro příště ztíží možnost slušným občanům se bránit.

Pro nás je to novinka, s níž se tuzemská politická reprezentace napříč politickým spektrem nehodlá smířit (zaplať bůh), ovšem na západ od nás bylo obyvatelstvo odzbrojeno už dávno. Od Německa po Británii budete mít problém už jen s nožem na opasku, natož s teleskopickým obuškem nebo slzným sprejem v kapse. Konkrétně v Británii přitom počet přepadení a loupeží po takovémto odzbrojení slušných občanů významně narostl. Logicky.

Kdyby euroididoti postupovali stejnou logikou jako po střelbě v Paříži i po nedávných útocích vozem v Nice, Berlíně a Londýně, měli by striktně omezit získání řidičského průkazu a koupi vozu každému slušnému Evropanovi. Neboť právě z řad „Islamic-Continentals“ (to je můj příspěvek do politicky korektního názvosloví) se rekrutovali vraždící řidiči. Podle logiky Krnáčové by se pak měly zatrhnout především služby Uber a Liftago, protože… no nemají taxikářské licence a asi neplatí řádně daně. Že to nijak nesouvisí s terorismem? Nu, zvykejme si na progresivistickou logiku, která se vyznačuje tím, že je jakékoli logiky oproštěna.  

Opravdu perličkou pak je v úvodu zmíněné financování teroristů přímo z našich daní, jak v únoru trefně podotkl časopis Reflex: „Evropská unie poskytla z Evropského fondu podpory palestinské samosprávě mezi lety 1994–2012 1 000 000 000 eur (jednu miliardu). Pouze v roce 2015 poslala EU palestinské samosprávě 500 000 000 eur. Součástí palestinské samosprávy je hnutí Hamás. V chartě Hamásu se předpokládá zničení Státu Izrael. Hamás schvaluje útoky proti Izraeli, vybízí k jeho zničení a rodinám atentátníků vyplácí rentu z takzvaného fondu mučedníků.“

A teď naopak trocha rozumu

Už v roce 2012 (!) vydal Pravý prostor komentář, kde je uvedeno sedm bodů, jak bojovat proti terorismu. Mimo jiné požaduje omezení sociálních systémů, protože nemotivují lidi pracovat, což vede k imigraci z muslimských zemí do Evropy a brání sociálnímu začlenění příchozích. Požaduje skoncovat s preventivními vojenskými údery, za něž se pak postižení mstí celému „Západu“ (o tom bych polemizovala, někdy je prevence dobrá, jen by měla být plošná – kobercová). Zásadním požadavkem je přestat posílat peníze zemím a skupinám, které jsou vůči našemu systému nepřátelské (viz výše Hamás). A je zde i požadavek na zjednodušení legálního vlastnictví zbraně. Další požadavky jsou diskutabilní, ale uvedené jsou velice trefné.

Podobně se obrací především ke kořenům dnešního zmaru a nebezpečí komentář s podtitulem „Jak se vyzbrojit proti terorismu“ na serveru Hlídací pes: „Podstatnými funkcemi státu je třeba rozumět takové, bez nichž by stát nebyl státem. Tak například bez sociálních dávek by možná byl stát poněkud nevlídným prostředím, ale státem by zůstal. Pokud však stát není schopen zajistit bezpečnost občanů vůči vnějšímu či vnitřnímu ohrožení, státem být přestává. A o to jde.“

Totiž, postulát, že stát (nebo jakékoli společenství pravěkou tlupou počínaje) vznikl dohodou obyvatel daného území, aby se především postarali o svoji bezpečnost, je nejen pravdivý, ale je to něco, přes co, lidově řečeno, nejede vlak. Hodně se na to dnes zapomíná, ba se proti tomu (EU) hodně koná. Je proto správné vznášet požadavky na uvědomění si branné povinnosti, zodpovědnosti za vlastí bezpečnost, opět legální držení zbraní občany, výchovu k demokracii (nezaměňovat s pokrokářstvím, genderem apod.) atd.

Tedy shrnuto, je třeba řešit skutečné příčiny, nikoli symptomy. Toho je na politické mapě příslibem tradiční (nikoli extrémní) pravice, což by si občané měli uvědomit v nejbližších volbách. Vlastně bych chtěla vidět dementa, který hodí hlas třeba takové Krnáčové (pozn.: ANO není pravicové, ANO nemá politický názor, vyjma vyplácení eurodotací Babišovi). Až nám tu nějaký osamělý vlk, v druhé generaci občan sousedního státu, přijede opásaný výbušninou pod Orloj, její zákaz služby Airbnb bude platný jako mrtvému kabát.

Hodně by také pomohla úplně konkrétní opatření, jež velí zdravý rozum. Například, aby italská pohraniční stráž nepašovala do Evropy migranty vyzvednuté ze člunů již 20 km od libijských hranic. Aby co nejvíce „opravdu Evropanů“ nosilo na boku pistoli a bylo schopno běsnícího „taky Evropana“ (Islamic Continental) zastavit, než nabere rychlost. Aby si němečtí a švédští soudruzi konečně porovnali identity registrovaných s otisky prstů (čímž by ušetřili i na sociálních dávkách). Atd.

Nevidím to bohužel jako cíle, které by měli politici vůli v brzké době dosáhnout. Nu, zvolme si jiné! (Ne cíle, ale politiky.)

Nakonec, že nejsme tady u nás jediní, koho to štve, dokládá nový bavorský vtip, který jsem nedávno vyslechla. A podotýkám předem, tenhle humor mrazí: „Jedou vedle sebe v tramvaji Žid a Muslim. Muslim se chlubí: „Brzy nás tu bude už šest milionů.“ A Žid suše odvětí: „To nás bylo taky.“" --- Takže si to přeberte. Nechci malovat čerta na zeď, ale pokud tady budou političtí euroblbci donekonečna odkládat řešení, tak „přijde den“, kdy nezvítězí místo nich rozum, ale už jen emoce a zvířecké pudy – ty nejnižší.