ARMY RUN v tomto roce můžete běžet čtyřikrát, pokaždé jinde a jinak.

 26. 01. 2016      kategorie: Obranné akvizice - výstroj, výzbroj, technika    

Úspěšná série závodů kombinujících běh a vojenské překážky www.ArmyRun.cz začínala u Lipna a loni se rozšířila o vojenský výcvikový prostor u Vyškova. Tam se mohou závodníci vrátit i letos, ale to zdaleka nebude vše... Prozradíme vám, z jakých tratí máte na výběr, případně jak vyhrát lístky…

„Díky užší spolupráci s Armádou ČR a Ministerstvem obrany ČR si účastníci ve Vyškově mohli užít to pravé ARMY prostředí. Letos dostanou závodníci ještě větší dávku adrenalinu na inovované trati,“ láká organizátor závodu Martin Liška. Na deseti kilometrech čeká závodníky přes 40 překážek. „Na překážkách spolupracujeme s vojenskými experty a profesionály z ARMED.cz, kteří jsou zárukou nejlepšího možného zážitku. Překážky budou náročné a zábavné zároveň,“ doplnil Liška. Do diáře si tedy poznačte: „dráha NATO“, 16. července, Vyškov.

To ale předbíháme. První letos přichází na řadu nová lokalita v Hluboké nad Vltavou, 9. dubna, kde bude na pěti kilometrech připraveno přes dvacet překážek. Po zimním lenošení určitě fajn rozcvička, navíc trasa vhodná i pro ty, kdo mají poněkud problémy s vytrvalostním během… Organizátoři ji sami označují jako „CIVIL“ a vytvořili ji pro začátečníky, kteří se náročnějších závodů dosud báli. Registrovat se můžete již nyní.

Podrobnosti o dalších dvou plánovaných závodech zatím pořadatelé nesdělili, takže lze jen spekulovat, zda se bude jednat o tradiční Černou v Pošumaví či jaká bude čtvrtá, zcela nová, lokalita. Další avizovanou novinkou je možnost tzv. přednostního startu pro ty, kdo se nechtějí na překážkách tlačit s ostatními a klouzat po bahně, které tam zanechali ti před nimi. Drsňáci tuhle možnost zřejmě nevyužijí. Jinou novinkou má být nová verze medailí, které byly dosud koncipovány jako psí známky. Opět ale pořadatelé bližší informace pečlivě tají.

Co můžeme sdělit již nyní, je příprava dvou soutěží zde na Ozbrojeneslozky.cz – pokaždé budeme hrát o 2 lístky (celkem 4). Pokud sledujete náš facebook nebo web pravidelně, vyhlášení soutěží vám jistě neunikne. Rovněž bude opět možné přihlásit se do družstva Spolku VLČÍ MÁKY, kdy místo platby lístku přispějete na programy pro veterány a bonusem dostanete týmové triko (pro další info pište na podpora@spolekvlcimaky.cz). 

Armyrun - plazení

 Autor: Redakce