Do Letňan se vrací veletrh a konference Future Forces

 17. 10. 2022      kategorie: UDÁLOSTI    

Již od této středy 19. října, do pátku 21. října, se na letňanském výstavišti uskuteční tradiční setkání mezinárodní komunity z oblasti obrany a bezpečnosti. Registrace na FUTURE FORCES FORUM 2022 jsou otevřeny široké zájmové veřejnosti. Pokud tak učiníte online, je vstup dokonce zdarma. Příslušníkům ozbrojených sil a bezpečnostních sborů pak stačí prokázat se u vstupu služebním průkazem.

Ve třech výstavních halách představí své produkty a služby přes 200 vystavovatelů z 24 zemí. Společnosti z Dánska, Slovenska, Ukrajiny a USA se zúčastní i v rámci národních pavilonů. Mezi největší vystavovatele patří společnosti Lockheed Martin, SAAB, BAE SYSTEMS, LIAZ, Israel Aerospace a další.

FFF 2022

Prezentovány budou nejnovější simulační a výcvikové technologie, letecká i pozemní technika, bezpilotní, bezosádkové a autonomní prostředky, ruční i těžké zbraně, osobní ochranné vybavení a taktická výstroj, komunikační prostředky, řešení kybernetické ochrany, prostředky pro speciální jednotky a mnoho dalšího.

Součástí interaktivního programu budou prezentace a živé ukázky vystavovatelů, cvičná střelnice UTM, Live Hacking Zóna, Cyber Escape Room, nebo první ročník středoškolské soutěže v robotice KYBERNOID 22.

Hned ve středu startuje konference. Bude reflektovat priority České republiky v oblasti bezpečnosti v rámci předsednictví ČR v Radě EU. Hlavním tématem je Implementace strategického kompasu EU jako první čistě obranné strategie EU, a Strategické koncepce Aliance schválené červnovým summitem NATO v Madridu.

Další odborné panely se budou věnovat například kybernetické obraně a bezpečnosti, ochraně kritické infrastruktury, komunikačním systémům a systémům velení a řízení (C5ISTAR), disruptivním technologiím a inovacím, výcviku pilotů, vojenské mobilitě, vojenskému a krizovému zdravotnictví, či modelování a simulacím pro autonomní systémy.

Bližší informace o programu FFF a registrační formulář pro návštěvníky naleznete na www.future-forces-forum.org

Informace o výstavě Future Forces včetně seznamu vystavovatelů naleznete na www.natoexhibition.org