Gladiator Race našel na Tankodromu Milovice ideální zázemí. Nechyběl tým VLČÍCH MÁKŮ.

 23. 05. 2016      kategorie: Obranné akvizice - výstroj, výzbroj, technika    

V prvé řadě tímto Spolek VLČÍ MÁKY děkuje všem, kdo běželi v jeho týmu, takže za ně pořadatel (také jemu díky) přispěl na projekty určené veteránům. Nu a dále se dočtete, jaké postřehy a zážitky si „naši“ běžci odnesli... (a jaké další závody jsou v plánu).

Gladiator Race poprvé hostil Tankodrom Milovice a člověk si jen klepal na čelo, proč pořadatele tohoto či podobných závodů nenapadlo využít tento jedinečný prostor už dávno. Závod byl rozdělený do tří dnů. Vypukl už v pátek 6. května zkráceným nočním závodem. Sobota pro změnu odstartovala závodem dětským, ale pak už začal boj bez úlev, kterého se během dvou víkendových dnů zúčastnilo 1400 lidí.

gladiator1

Běžci pod praporem MÁKŮ bohužel neběželi naráz, takže fotograficky se nám podařilo zdokumentovat jen jednu dvojici (navíc jsem měli na akci prezentační stánek jen v sobotu). Co ale víme s jistotou, že se časy všech pohybovaly kolem hodiny, což odpovídá umístění právě v polovině – a to lze považovat za velice slušné.

Milovický závod byl koncipován tak, aby běžce maximálně vyšťavil i na relativně krátké trati (6-7 km). A co si budeme říkat, tankodrom k tomu nabízí nepřeberné množství příležitostí. Takže běžci se opakovaně vrhali do rigolů od BVP, které byly do půli stehen naplněny bahnem (a stovkami pulců). Velmi sadistické bylo nechat běžce dokola sbíhat a vybíhat prudké, asi 5 metrů vysoké, ochranné valy střelnice.

gladiator2

Když už se závodníci měli plazit, tak stylově pod tankem, což mohlo slabším povahám a klaustrofobikům pocuchat nervy. A mezi tím vším byly vybudované překážky pro všelijaké ručkování a lezení. Kdo na nich selhal, musel udělat dvacet angličáků, což ubralo neskutečné množství sil potřebných na další překážky.

Nicméně, vzdor armádnímu prostředí, závod postrádal military atmosféru typickou pro konkurenční Army Runy. Zase byl – alespoň dle mínění dvou našich závodníků, kteří mají s čím srovnávat, opravdu těžší. Organizace navíc odsýpala, například u registrací se netvořily fronty, snad jen sprchy by potřebovaly rozšířit, protože závodníci dobíhali obalení blátem od hlavy k patě.

gladiator3

Pokud byste chtěli vyzkoušet některý z dalších Gladiator Race, tak už 17.-19. června máte možnost vyrazit do Holic, kde se poběží mimo jiné na motocrossové trati, a potom 2.-4. září se závod uskuteční v pevnosti Josefov, což zní velice lákavě. V obou případech proběhnou opět noční závody a kilometrové dětské závody. Podrobnosti najdete na www.gladiatorrace.cz

gladiator_plakat