Hysterii střídá apatie. Chce to ještě pár teroristických útoků...

 30. 03. 2016      kategorie: Izraelská škola proti terorismu    

Minulý týden vylétla do vzduchu bruselská letištní hala a stanice metra, což by mohlo plnit média komentáři další měsíc, ale ono jich zdaleka tolik není. Ani já jsem „už tentokrát“ necítila puzení reflektovat to ještě týž den úderným komentářem. Co skutečně cítím, je APATIE.

Tohle řecké slovo znamená doslova stav bez útrap a vášní, česky netečnost a rezignaci. Když se mi o Bruselu zmínila máma do telefonu, v klidu jsem si ještě půl hodiny dodělávala nějakou práci, pak si teprve letmo prolistovala iDnes, pročež se k práci vrátila. To když šlo o Paříž, neodlepila jsem se celý večer od televize a vyšší tlak bych si naměřila ještě druhý den…

Pokud to máte podobně, tak nezoufejte, že se z vás stávají necitové. Prostě tak jako opakovaný vtip už tolik nepobaví, tak opakovaný teroristický útok tolik nerozčílí. Navíc nebyl ani překvapivý, protože jednak jím IS vyhrožoval, jednak Belgie proti nálepce evropské základny islamistů nic doopravdy neudělala, tedy s výjimkou toho, že krátce před tím jednoho šmejda zatkla, takže odveta se čekala.

To ovšem vůbec neznamená – jak jsem od nějakého tydýta v televizní anketě zaslechla – že si musíme zvyknout. Dokonce jsem už zachytila v médiích pojem „izraelizace“ Evropy. Jako že se naučíme žít s vojáky v ulicích, obnovíme kryty, a za normální zpestření všedního dne budeme považovat sebevražedné atentátníky? Děkuji, nechci!

Řešení samozřejmě existuje, ale nikdo se k němu nemá…

Policisty a vojáky bychom měli posílat nejen na makedonskou hranici, ale také na pomoc Bruselu. Kdyby problémové bruselské čtvrti obklíčilo naráz deset tisíc policistů a vojáků, šli dům od domu, od bytu k bytu, celkem rychle by se přistavené antony zaplnily radikály, kterým doma visí vlajka Daiš. Včetně asi dvou stovek těch, kdo za IS bojovali a pak se v převleku za uprchlíky vrátili „domů“. Pak už zbývá jen obnovit trest smrti za vlastizradu.

…Je to logické, správné, efektivní, zkrátka řešení. Právě proto je z říše snů.

Samotný IS a další radikální islamistické skupiny je zapotřebí „dobombardovat“. Jestli vás v uplynulých dnech překvapila zpráva NATO o tom, že ruské tažení v Sýrii bylo o mnoho efektivnější než všech ostatních partnerů koalice proti IS, pak věřte, že je to z 90 % dáno tím, že Rusové se nenechají rozhodit sluníčkovými křiklouny. V říjnu trefili Američané nemocnici a kdekdo se málem potento, v únoru sesmahli Rusové pět(!) nemocnic a školu, pročež Merkelová požádala o zřízení bezletové zóny, kam by se Syřané přemístili, aby se nepletli do cesty raketám.

…Člověk by skoro řekl, proč se asi v druhé světové, v Koreji, ve Vietnamu… tak osvědčily kobercové nálety? Tak na ty si netroufnou ani Rusové. Až budou všichni „slušní Syřané“ v Evropě (možná už toto léto), zkusit by se to ale mohlo, ne? Aha, tak ne.

celi-nemetsko

Řešení po evropsku…

Místo řešení jsme svědky absurdit, které plodí stejně choré mozky evropských socialistů, z nichž vzešly kvóty na zakřivení banánů a červenost jablek…

Osahává vás nepřizpůsobivý přivandrovalec? Postrčte ho na délku paže.

Pouští Řecko imigranty bez kontroly dál do Evropy? Zaplaťme Turecku, aby si cestovatele bralo od Řecka zpět a pak je teprve lifrovalo do EU podle kvót pro jednotlivé země. Výsledek? Budeme tak jako tak o migranty „bohatší“, za to o 135 000 000 000 Kč chudší! Zkrátka „nechceme slevu zadarmo“.

Nádavkem umožněme volný vstup do EU dalším 74 milionům(!) tureckých muslimů. Mimochodem napadá mě, proč tedy rovnou nerozšíříme EU – nejprve o Turecko, pak o Islámský stát…

Že až dvacet tisíc lidí táboří na mezinárodní trati na řecko-makedonských hranicích? Nabídněte jim, že je za 25€ na osobu doveze autobus zpátky do Athén. A odtud je vylifrujeme do Turecka. Že se z toho Idomeni nechtějí hnout? Sakra, kde se asi stala chyba?

26812596_5_vdmg20

A máme s tím něco dělat?

To je na tom všem nejvíc fascinující. Většinu to štve, většina by úlevně odkývala skutečná řešení, ale ta většina mlčí. V některých totalitních zemích jako Německo proto, že by opovážlivci hovořící veřejně a otevřeně dostali nálepku nacistů a přišli o práci. Ve svobodných demokratických zemičkách, jako je naše, se lidé ještě celkem normálně v hospodách, tramvajích a na facebooku baví, ale proti evropským hegemonům mnoho nesvedou.

Aspoň, že většina Čechů chápe nálepky nácků, fašistů, rasistů, xenofobů apod. jako svého druhu sbírání céček („víš, co všechno jsem?“) a při hrozbě zastavení dotací si úlevně oddychuje, že lotři typu Babiše budou mít útrum. Nicméně jistá rezignace tady je cítit, ba i škodolibost, jak si to jinde v Evropě vypíjejí. Teď můžeme říkat „my jsme vás varovali“, no a až nám to bouchne v celou před Orlojem, máme to na koho svést. A potom asi jako vystoupíme z EU nebo potáhneme s vidlema na Brusel?

Úplně nejlépe to před pár dny vystihl generál Petr Pavel:

„Nechci být cynikem, abych řekl, že asi musíme ještě vydržet několik dalších teroristických útoků, než se tomu začneme věnovat velice detailně. Ale pravda je, že přes veškerá opatření, která byla přijata ve vztahu k posílení bezpečnostních zpravodajských služeb ke sdílení informací, na poli opatření k řešení příčin jsme toho zatím ještě mnoho neudělali.

No řekněte, má cenu přepínat na zpravodajství, když to někde bouchne? Ještě párkrát ne, ale potom bychom se už opravdu mohli zaměřit na řešení.

20101128-Svejk

To chce klid a nohy v teple, paní Merkelová.