Levné stavebnice (nejen) armádní techniky Sluban: Koupí podpoříte válečné veterány.

 15. 10. 2018      kategorie: ARMÁDA ČR    

Sluban je stavebnice kompatibilní s tou nejznámější kostičkovou stavebnicí na světě, avšak s tím rozdílem, že se nebrání vojenským tématům – naopak, tahle „divize“ patří u Slubanu k těm nejsilnějším. A tak jsme rádi, že těm, kdo slouží, nabízí Stavebnicesluban.cz nyní slevu 10 % v programu ARMY FRIENDLY, avšak současně kdokoli si zde nakoupí, podporuje programy pomoci příslušníkům ozbrojených sil a bezpečnostních sborů.

Sluban nákladní vůz

Eshop www.stavebnicesluban.cz je tak dalším partnerem programu www.armyfriendly.cz, který provozuje Spolek VLČÍ MÁKY, v oblasti hraček ovšem úplně prvním. Sleva se vztahuje na „všechny, kdo slouží“, resp. válečné veterány, tzn. přes činné ve službě ozbrojených sil, bezpečnostních sborů a obecně IZS, po jejich přímé rodinné příslušníky. Ke slevě se přihlaste při objednávce, a sice do poznámky k ní odpovědí na to, co máte uvedeno dole na služebním (pracovním) průkaze.

I pokud ale nesloužíte a nemáte nárok na slevu, bude skvělé, když zakoupíte některou ze stavebnic právě na tomto eshopu, a sice proto, že rozdíl mezi Vaší cenou a velkoobchodní je dedikován ve prospěch Spolku VLČÍ MÁKY.

Sluban tank

Tento krok – zapojit se do programu ARMY FRIENDLY takto velkoryse – popisuje Jan Řepík, který stavebnice distribuuje, následovně:

„Jako jednu ze svých vedlejších podnikatelských aktivit jsem nakoupil stavebnice Sluban - jako fanda do vojenství jsem byl okouzlen jejich "Army" kolekcí - a domluvil se Spolkem VLČÍ MÁKY, že z jejich prodeje budu kofinancovat jejich programy pro nejen novodobé válečné veterány, ale obecně příslušníky ozbrojených sil a bezpečnostních složek, kteří se ocitnou v nějaké kritické životní situaci, takže jim spolek pomáhá. Protože - bohužel - náš stát dosud nemá úplně rozvinuté mechanismy a někdy ani vůli, jak se postarat. A protože nemůžeme nikdo pochybovat, že lidé, kteří pro naši bezpečnost nasazují vlastní život, si naši pozornost a podporu zaslouží. Pročež mezi několika málo neziskovkami aktivními v této sféře, podle mě, "Máky" odvádějí největší kus práce. Pro představu - v desítkách osob, kterým pomohly, jsou i tři veteráni bez domova, kterým byly okamžitě zprostředkovány bydlení, zaměstnání a psychologická podpora, aby - už do dvou měsíců - stáli zpět na vlastních nohou. Ukažte mi jinou neziskovku v této zemi, která to umí. A ještě bez dotací! Ano, "Máky" fungují jen z nadšení svých dobrovolníků, z příspěvků individuálních dárců a z podpory partnerů, mezi něž se nyní přidávám.“

Pochopitelně, že stavebnice Sluban jsou k dostání v řadě hračkářství a eshopů s hračkami… Ale pouze na www.stavebnicesluban.cz jejich prodej financuje charitu, současně však v kooperaci pana Řepíka a spolku jsou zde ceny nastaveny jako průměrné (tzn. i s vědomím, že přispíváte na dobrou věc, nepřeplácíte nad běžnou tržní cenu). Další výhodou je opravdu široká nabídka – patrně jedna z nejkomplexnějších na trhu (nejen vojenská kolekce, ale i pro holky či dospělé stavitele).   

Sluban F35

„Sluban znám od loňských Vánoc, od přítele jsem ve svých 33 letech dostala UH-60L BlackHawk, kterým jsem měla tu čest proletět se v Afghánistánu, kde se ostatně zrodil můj zápal pro pomoc našim veteránům, ale zpět ke stavebnici – skládala jsem ten vrtulník čtyři hodiny, sekla se a dala si další hodinku oprav, takže otázkou je, nakolik jsou to kostičky "jen pro děti". Je to možná dětinské, ale těším se, že mi Ježíšek opět něco takového nadělí a až vyhrabu ve sklepě svoje staré Lego, zapojím ho do sestavy,“ svěřila se předsedkyně „Máků“ Mirka Pašková.

sluban uh-60

Jinými slovy, paleta vojenských stavebnic Sluban je vskutku široká – od těch nejjednodušších džípů po stíhačky, vrtulníky a několik typů tanků, včetně pohyblivých pásů, až po komplet pozemní armády nebo letadlové lodě „9 v 1“. Výhodou je větší pohyblivost Slubanu, vlastně skoro vším – od jeho precizně propracovaných panáčků po poklopy na tancích. To se týká i jeho dalších tematických řad, které uspokojí i holčičky (Girl´s Dream) a pacifisty (Town, Farm). Dospěláky nadchne třeba velice věrný a obrovský Titanic.

sluban titanic_1

Nakonec, stavebnice Sluban jsou k prohlédnutí, koupi i zábavě (desítky otevřených stavebnic ve volně dostupném dětském koutku) také v Info centru Spolku VLČÍ MÁKY v Železné Rudě, kde se do programu ARMY FRIENDLY již přidala celá řada místních podniků, díky čemuž zde jako veterán/voják/AZ, policista či hasič (ad.) můžete strávit velice výhodnou dovolenou (viz přehledový článek zde). V případě dotazů se obracejte na podpora@spolekvlcimaky.cz.