V polovině ledna se uskuteční první Zimní MILSIMCON. V programu si jistě vyberete.

 01. 01. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

V květnu minulého roku proběhl první ročník akce MILSIMCON zaměřené na fanoušky military, bezpečnostních složek, airsoftu a všeho, co k tomu patří. Zúčastnily se desítky vystavovatelů a přednášejících a stovky návštěvníků. Kdo už netrpělivě vyhlíží druhý ročník, může si čekání zkrátit speciální zimní verzí.

O čem byl první ročník MILSIMCON? Na otevřené expozici se prezentovalo přes 40 vystavovatelů, od AČR a Aktivních záloh, přes firmy nabízející výstroj a výzbroj, organizátorů výcvikových kurzů, až po pořadatele military simulací, kluby vojenské historie nebo neziskovky pomáhající veteránům. Účastníci mohli po celý den navštěvovat odborné přednášky, vyzkoušet „ochutnávkové“ kurzy nebo některé systémy pro simulaci boje. A také se zde létalo vrtulníkem! Na akci se sešlo téměř 600 účastníků.

V létě jsem se pak sešel s Mirkou Paškovou a společně jsme celou akci probírali a hodnotili. Že začneme pracovat na dalším ročníku, bylo jasné již krátce po akci samotné. Ale na setkání přišla Mirka s nápadem, proč čekat až na přelom jara/léta, a proč neuspořádat podobnou akci i v zimě. To jest mimo hlavní sezónu, kdy spousta military fandů jen horko těžko nachází programy, které by odpovídaly jejich koníčku.

Samozřejmě chladné zimní počasí neumožňuje pojmout akci jako veletrh pod širým nebem, ale napadlo nás tedy zaměřit se na přednášky a obecně indoorové aktivity. Oslovili jsme několik odborníků, kteří nám mají rozhodně co říci, a základní přednášky na Zimní MILSOMCON začali nabývat reálné podoby.

milsimcon banner

Akce se uskuteční 14. 1. 2017 v prostorech Zotavovny Vězeňské služby, Na Květnici 1105/10, Praha 4. První přednáška startuje v 9.00.

Můžete se těšit na program plný přednášek a diskuzí s profesionály a předními odborníky. Dozvíte se zajímavé informace o PSD (Personal Security Detail), Aktivních zálohách, bojové první pomoci, práci odstřelovače, moderních textiliích ve vojenství, historii Talibánu, zimních bojových operacích… Podrobnosti o programu WINTER MILSIMCON naleznete zde.

Kromě toho v místě konání proběhne výstava cca 30 ostrých zbraní a u každé z nich bude k porovnání její airsoftová verze. Můžete se tak těšit například na MG42, AUG, AK47, AKSU, AR15, M16vn, EVO, vz58, H&K MP5, Glock 17, Walther PPQ, Colt 1911, CZ75, M&P, odstřelovací pušky a revolvery. Výstavu zbraní připravil střelecký klub Universal a airsoftové modely dodá 1. Airsoftová prodejna Anareus.

A pokud se budete chtít na místě zdržet, tak večer po MILSIMCONu se na stejném místě pořádá 2. Pražský military ples.

Vstupné na Zimní MILSIMCON je 150 Kč v předprodeji (prostřednictvím 1. Airsoftové prodejny Anareus) a na místě 200 Kč. Pokud byste v předprodeji zakoupili společný vstup na MILSIMCON a ples, vyjde Vás vstupenka na 200 Kč.

odstrelovac

psd

cimburek

Arnošt Machytka-2

Sully

andy

radar

ASW

 Autor: Riggs