Nabídka zaměstnání pro bývalé vojáky: Východočeská dopravní a.s. jim dává přednost!

 15. 06. 2015      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Vzhledem k představám mnoha zaměstnavatelů, že bývalí vojáci umí jen střílet a pochodovat, je osvěžující a potěšující zprávou, že se na Spolek VLČÍ MÁKY obrátila firma Východočeská dopravní a.s. Zaměstnává již několik bývalých vojáků, má s nimi vynikající zkušenost a upřednostňuje je při dalším náboru.

Tato rozrůstající se společnost působící jak doma, tak po celé Evropě. A přednostním zaměstnáváním bývalých vojáků si je jistá: "Vojáci jsou spolehliví, ochotni se zdokonalovat, zvyklí na občasné nepohodlí, jen tak je nevyvede něco z míry a pokud jde navíc o bývalé vojenské řidiče, pak nemůže být pochyb ani o jejich zručnosti za volantem," vyjmenovává ředitel společnosti.

Firma Východočeská dopravní a.s. je připravena okamžitě přijmout bývalé vojáky na profesi řidiče MKD, splňují-li tyto podmínky:

  • Řidičské oprávnění C, C+E
  • Profesní průkaz (pokud nemají, firma vydá příslib zaměstnání pro Úřad práce, který uhradí rekvalifikaci)
  • Psychologické a zdravotní – EEG, EKG – vyšetření (možno absolvovat v ÚVN během jednoho dne)
  • Základní školení ADR
  • Čistý výpis z rejstříku trestů
  • Karta do tachografu (firma pomůže vyřídit)
  • Pojistka na škody způsobené zaměstnavateli z výkonu povolání
rekvalifikace
Nejste řidič z povolání? Nevadí, firma se za vás Úřadu práce zaručí.

Podrobné informace zájemcům podá pověřený pracovník Radek Hendrych, rovněž bývalý voják z povolání a nyní dobrovolně zařazen v Aktivní záloze, tel. +420778543257, hendrychradek1@seznam.cz, který jako hlavní přednosti společnosti Východočeská dopravní uvádí nejen absolutně pozitivní přístup k vojákům, ale také dodržování veškerých předpisů a zákonů, řádné a včasné proplácení všech náležitostí, což podle jeho zkušeností bohužel u všech dopravců neplatí.

Aktuálně Východočeská dopravní a.s. nabírá na své pobočky (Kladno a Havlíčkův Brod) cca 20 řidičů. Jedná se převážně o turnusovou práci v zahraničí linkového typu, na BDF tandemových soupravách s výměnnými nástavbami. Vozidla (MAN, DAF, Volvo) jsou pravidelně servisována a udržována, průměrné stáří je v současné době necelé dva roky.

Daf mycka

Finanční ohodnocení odpovídá typu a povaze práce se všemi příslušnými složkami, jako jsou příplatky za práci v noci, ve svátek, přesčas, české stravné, zahraniční stravné a kapesné. K tomu pochopitelně mzdový základ, prémie a odměny. Vše se řídí platnými zákony, a to i pochopitelně pracovní doba a doba řízení.

Práci mohou získat i zájemci, kteří v tuto chvíli nesplňují všechny požadavky. Přes příslušné úřady práce mohou zažádat o rekvalifikaci potřebnou k získání požadovaných dokladů. Smělým cílem do budoucna je umožnit tento druh rekvalifikace přímo ve spolupráci s armádou ve vyškovské akademii.

Spolek VLČÍ MÁKY navíc ve spolupráci s portály Jobs.cz a Sprace.cz připravuje projekt ARMYJOB, který by měl usnadnit bývalým vojákům najít nové zaměstnání. Již v tuto chvíli nabízí pomoc s vypracováním životopisu, pohovory nanečisto a tipy na firmy, které podobně jako Východočeská dopravní a.s. vítají a náležitě ocení bývalé vojáky ve svém kolektivu.