Tipy na dárky pro vojáky, policisty, hasiče… na poslední chvíli

 23. 12. 2014      kategorie: ARMÁDA ČR    

Nechceme nikoho podezírat, že by vyloženě zapomněl nakoupit vánoční dárky pro své nejbližší, ale znáte to – přetížená pošta nedodá balík z eshopu, motor auta odejde zrovna při cestě do obchoďáku, místo nákupů musíte vzít službu za nemocného kolegu atp. Nezoufejte, máme pro vás několik tipů, jak dáreček přeci jen pořídit, respektive vyrobit...

darky_01
Foto: Sexy fotkou v jeho uniformě rozhodně nic nezkazíte (zdroj FLICKR.COM)

Když jste online...

On kupuje pro ni: Pokud máte přístup k internetu, možnost platit kartou online a tiskárnu... tak koupíte nějaký voucher přes portály typu Slevomat či Firma na zážitky i deset minut před štědrovečerní večeří. A pod stromeček vložíte prostě jen obálku s vytištěným poukazem. Ideálně půjde o zážitek pro vás oba, samozřejmě. Žena nikdy nepohrdne večeří nebo voucherem na nákup oblečení/kosmetiky/šperků (to druhé ovšem neděláte spolu). Zvažte, zda je případně ten typ, který chce okusit něco z vašeho povolání – pak přichází v úvahu třeba návštěva střelnice. Tahle varianta má tu výhodu, že funguje i pokud se vám žádný voucher objednat nepodaří, za to ovšem máte kamarády mezi správci střelnice.

darky_02
Foto: Kuchyňské chňapičky amerických hasičů (zdroj ETSYSTATIC.COM)

Ona kupuje pro něho: To s těmi vouchery platí úplně stejně, jen myslete na to, že zážitkem, který má v pracovní náplni, ho úplně neoslníte. Tak jako popeláři nevěnujete poukaz na točení popelnicí a jízdu na popelářském vozu, nebudete asi manžela policistu nebo vojáka posílat na střelnici. Snad jedině s výjimkou, že by šlo o zdokonalovací kurz nebo takový, kde si vyzkouší celou plejádu zbraní, s nimiž v práci do styku nepřijde. I takové existují, ale toto není PR článek, tak musíte googlovat. A vyberte poukaz pro dva, on ocení, že ho doprovodíte (ačkoli vás pak celou dobu bude poučovat – součástí dárku je snést to a chválit jeho znalosti).

darky_06
Foto: Maskáčový polštář potěší vašeho lidského i psího miláčka (zdroj PELECHY.WEBNODE.CZ)

Když máte doma starou uniformu, šicí potřeby a oplýváte jistou zručností...

On vyrábí pro ni: Obětujte jednu starou uniformu (víme, pro vojáky je to bolestivé, když ministerstvu obrany bouchnul další pokus o jejich nákup) a vypařte se někam, kde můžete nerušeně šít. Co? Kuchyňská chňapka je tvarově nejjednodušší. Můžete dokonce vzít tu starou z kuchyně a jen ji látkou obšít - zase to chce ale sílu a náhradní jehly, protože jich pár patrně zlomíte. Vystříhněte z uniformy nejlépe část s velcro panelem a nechte na něm svoji jmenovku. Až to rozbalí, komentujte slovy: „To abys na mě myslela i při vaření." (Pravda, je to blbost – na koho jiného asi myslí, když vyvařuje? Jí by stačil chleba se sýrem. Ale to zkousne.)

darky_03
Foto: Půjčte mu boby (zdroj DAILYMAIL.CO.UK)

Jestli si netroufáte, můžete jí dát jen zimní, resp. ohnivzdorné (hasiči) pracovní rukavice, do nichž všijete magnet z té staré chňapky, aby držely na lednici/troubě. Pak to komentujte slovy: „Chci, aby Tvé krásné prstíky byly v bezpečí." (Pozor – střelecké rukavice bez ukazováčku se na tohle fakt nehodí.)

Ona vyrábí pro něj: Obětujte jeho starou uniformu (né tu úplně starou, obnošenou – tu má nejradši, proto ji tak nosí, proto je tak olezlá... vezměte tu druhou nejhorší). A spíchněte z ní vánoční punčochu. Použijte kus látky s velcro panelem a jeho jmenovkou nebo hodnostní označení. A tu punčochu naplňte tím, co má rád a co samozřejmě máte doma nebo seženete na benzince, kde je i na Štědrý večer otevřeno (plechovky s pivem, pánské časopisy apod.). Když zbývá čas, spíchněte mu i povlak na polštář a cokoli dalšího, co umíte (aspoň jeho oplakávání rozstřihané uniformy zmírní pocit, že byla maximálně zužitkována).

darky_04
Foto: Postavte sněhuláka (zdroj DAILYSTAR-UK.CO.UK)

Když máte jen to, co je doma tak nějak vždycky...

On vyrábí pro ni: Základ je pěkně vyzdobená krabice. Vytáhněte nějakou ze sběru, zabavte dětem fixy a pastelky. Pak vnitřní strany krabicového víka pomalujte láskyplnými vzkazy. I kdyby už doma nebyl žádný balicí papír a museli jste tu krabici nechat, jak je, opovržlivý výraz v tváři vaší partnerky se po rozbalení rázem změní. Co se týče výplně krabice, tam už se snese cokoli, co mají ve vietnamské večerce, resp. na pumpě (víno, oříšky... nejlépe něco, co má ráda, ale normálně na tom šetří). Taky tu krabici můžete naplnit nějakým jednoduchým cukrovím podle Ládi Hrušky, aby viděla, že nejen ona se patlala s vánočními laskominami poslední tři víkendy (vy použijte recept na 20 minut).

Pokud není po ruce krabice, nezoufejte. Máte služební čepici nebo dokonce přilbu? Co je jednodušší, než vyrobit z ní dárkový koš? Zase lze naplnit čímkoli. Také můžete šlohnout jednu z krabiček, v nichž má svoje šperky. Ne že jí dáte ty samé náušnice, co předloni, ale vojákům se přímo nabízí darovat jí jednu ze svých psích známek a tvrdit jí, že takhle vás bude mít vždy u sebe. Kdo má u sebe náboje a zvládne je bezpečně delaborovat, může vyrobit netradiční náhrdelník. (Ale pozor – kulku jako takovou jí opravdu nedávejte!)

darky_05
Foto: Náhrdelník z nábojnic (zdroj 1.BP.BLOGSPOT.COM)

A jeden extra tip pro hasiče – polepte šlehačku ve spreji červeným papírem (nebo bílý papír a červená pastelka), aby vypadala jako hasicí přístroj. Tento dárek zdůvodněte tím, že s ním může uhasit vaši bezbřehou touhu po jejím krásném těle, načež se odeberte do ložnice.

Ona vyrábí pro něho: Základ, tj. krabice vyzdobená láskyplnými vzkazy, zůstává. Stejně tak můžete použít jeho čepici nebo helmu jako dárkový koš, který pojme pochutiny, které má rád. Vlastně bude fungovat i sprejová šlehačka maskovaná za hasičák. Vyrábět cokoli z jeho nábojů ale rozhodně nezkoušejte, stejně jako snažit se vyleštit jeho zbraň.

darky_07
Foto: Stylové vánoční punčochy (zdroj ETSYSTATIC.COM)
Foto: 

Co ho rozhodně nezklame – ale vyžaduje to odvahu a jistou kreativitu – zavřete se nenápadně na chvíli v ložnici a nafoťte selfies. Nahá, resp. třeba jen lehce zahalená součástmi jeho uniformy. Pokud máte tiskárnu, tak šup s tím do nějakého fotoalba, v němž jen nahradíte staré snímky. Nebo to vytiskněte jen tak, ovšem bude od vás velmi odvážné přijmout, že smyslem takových plakátků je pak výzdoba jeho pracovní skříňky. (Na druhou stranu – proč by tam měl mít nějaké cizí playgirls?) Pakliže nemáte tiskárnu (a tohle nebudete tisknout u souseda), tak mu snímky při rozbalování dárků nasdílejte na mobil (ještě lépe mu ho schovejte už před večeří do té nejposlednější krabice pod stromečkem, chvíli si možná bude myslet, že dokonce dostal nový telefon).

darky_08
Foto: Vyzdobený balík (zdroj MARINEWIFECHRONICLES.COM)

Když nemáte vůbec nic...

Tak darujte sebe. Platí to pro oba. V nějaké sexy poloze, se stylovými doplňky, se prostě naaranžujte pod stromeček. (Tohle samozřejmě nedělejte, pokud už máte děti.) A jestliže přeci jen dáváte přednost něčemu počestnému, můžete za domem postavit coby svůj avatar sněhuláka, kterému nasadíte vojenskou/policejní/hasičskou čepici nebo přilbu. S ohledem na letošní vývoj počasí ale na tuto možnost nesázejte – sníh, a to jen ve vyšších polohách, patrně uvidíme až na Štěpána L

darky_09
Foto: Použijte jeho helmu jako dárkový koš (zdroj ARMY-TECHNOLOGY.COM)

Když je/jste ve službě nebo na misi...

Pošlete fotku. Buď tu odvážnější, nebo si prostě vezměte do rukou kus kartonu, na který napíšete svůj vzkaz. Nic nepotěší víc, než vědomí, že vaše láska na vás myslí.

PS: Pokud vyzkoušíte některý z nápadů výše nebo zrealizujete nějaký vlastní, nezapomeňte se s námi o jeho výslednou podobu a zkušenostmi a reakcemi partnera/partnerky podělit na facebooku.

medajlonek_paskova