Zásadní zlom: Komunista, který na facebooku schvaloval smrt našich vojáků, jde před soud!

 25. 05. 2015      kategorie: ARMÁDA ČR    

Na patrně nejodpornější příspěvek, který se objevil na facebooku loni 8. července z pera Michala Kesudise, ostravského člena KSČM, si patrně pamatujete: „Tak jsem někde četl, že se osamocenému afghánskému vlastníkovi na jízdním kole podařilo odvařit čtyři naše žoldáky... To co se jim stalo, to si po čertech zasloužili... Smrt okupantům!..."

hnus_00
Foto: Nad některými komentáři ohledně úmrtí našich vojáků zůstavá rozum zcela stát

S podezřením na § 365 Schvalování trestného činu byl tento příspěvek zadokumentován a předán Vojenské policii. A ta se činila. Kesudis byl prý u výslechu velice překvapen, takže ani nezapíral. Co taky, že? Podle soudních znalců svými výroky nejen schvaloval trestný čin (terorismus), ale podporoval rovněž hnutí směřující k potlačení práv a svobod (§ 260) – nikoli komunismus (to se tady může), ale Taliban a Al-Kájdu.

hnus_02
Foto: Nad některými komentáři ohledně úmrtí našich vojáků zůstavá rozum zcela stát

Mimochodem, tento úspěch (samozřejmě Kesudis asi nedostane tři roky, ale jen podmínku, úplně však stačí, že je vůbec souzen) nese také jistou hořkou příchuť. To právě proto, že Kesudisova soudružka, stalinistka Semelová, se úspěšně vyhnula stíhání za schvalování jiného zločinu, a sice justiční vraždy Dr. Milady Horákové. To by tak ještě zbývalo, aby se teď soudruh se svým právníkem vymlouval u soudu na to, že jiným podobné věci procházejí...

Zpět ale k problematice extrémních komentářů. Loni putovalo oznámení ještě na jeden - ve facebookové skupině Muslimové a jejich odpůrci jakýsi český konvertita k islámu (podle některých za mužským profilem stojí žena, jejíž otec je Arab) vystupující pod přezdívkou El Mish prostřednictvím jiného uživatele (protože má ban) hlásá: „Tímto bychom rádi vyjádřili podporu Talibanu. Do toho, hoši. Příště dáte víc, než jen čtyři!"

hnus_01
Foto: Nad některými komentáři ohledně úmrtí našich vojáků zůstavá rozum zcela stát

Příspěvek El Mish obdržela Vojenská policie a protože se patrně jedná o „vyšší ligu", tuto/tohoto extrémistu mají dávno v hledáčku i tuzemské tajné služby. Tak aby se El Mish jednoho dne nedivila stejně jako Kesudis. Na dveře by mohli zaklepat hoši s obviněním, které podmíněný trest neumožňuje. Pokud vás tato problematika zajímá více, přečtěte si také tento článek.

 Autor: Redakce