Běží již třetí „zimní semestr“ Military Community Meeting: Zajímavé přednášky přístupné všem.

 06. 10. 2015      kategorie: ARMÁDA ČR    

Program se zkratkou MCM vznikl původně na Ministerstvu obrany jako drobné přispění k rodící se Koncepci Přípravy občanů k obraně státu (POKOS). Tu postupně začaly z velké části zajišťovat různé spolky za pomoci grantů, takže MCM už rok pořádá Spolek VLČÍ MÁKY. A po letní přestávce na zájemce opět čeká spousta zajímavých a užitečných přednášek a nácviků...

Programy se tradičně konají v klubovně na adrese Milánská 414, Praha. A sice od 19 hodin. Kdo má zájem dostávat pravidelně program plánovaných témat (což je dnes již přes 150 osob), může napsat na militarycommunitymeeting@email.cz – tam je také třeba udělat si rezervaci pro konkrétní termíny, protože některé programy jsou kapacitně omezeny.

A nyní již vybíráme z toho, co by vás mohlo v říjnu a listopadu zaujmout…

Martin Vyskočil, profesionální zdravotní záchranář ZZS Praha a současně zdravotník středočeské roty Aktivní zálohy je dobře znám účastníkům akcí ACAC a MTW. Tento podzim se zapojí také do MCM, a to několikrát. Již v úterý 13.10. povede praktický seminář „Druhy roztoků a jejich podávání“, takže účastníci se dozvědí něco o „fýzáku“ a dalších život zachraňujících roztocích, o možnostech jejich přípravy a také aplikace (s praktickým nácvikem). Podruhé se na Martina můžete těšit 27.10. (pozor změna - původně uvedeno 27.10.), kdy proběhne seminář „Manipulace se zraněným“ – půjde o stručný teoretický výklad a poté praktický nácvik těch nejkrkolomnějších variant manipulace/vyprošťování figuranta na přilehlém parkovišti. Další zdravotnické semináře proběhnout v listopadu a prosinci.

Do programu se vrací také téma přežití, pod vedením předního českého bushcrafťáka „Bear“ Petra. Ve středu 21.10. navazuje na téma shánění potravy "Jídlo naší podzimní přírody" s podtitulem "Něco seženu a uvařím". Tento gastronomický survival seminář vám jistě rozšíří kulinářské obzory, své by mohli vyprávět ti, kdo před časem navštívili jeho první verzi (červi s kopřivami na pánvi). Znovu se Petr vrátí ve středu 4.11. s teoretickým seminářem „Zimní přežití“, které zájemce připraví na praktický víkendový nácvik plánovaný na leden či únor. A určitě se s Petrem budete mít možnost setkat v listopadu a prosinci ještě párkrát (v zásadě se bude jednat o prohloubení jeho první série přednášek, ale zorientují se i ti, kdo přijdou poprvé).

MCM2

Do programu MCM budou do Vánoc zařazeny ještě programy s novodobými veterány, experty na POSTAPO, přípravka na získání zbrojního průkazu a další zajímavá a stále potřebnější témata, takže se určitě neváhejte přihlásit na výše uvedeném e-mailu, jakkoli se budeme snažit program průběžně inzerovat i zde na www.ozbrojeneslozky.cz.