Dárek všem, kdo slouží: program ARMYKYTICE.cz (nejen na Valentýna, ale celoročně)

 06. 02. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Spolek VLČÍ MÁKY spouští další unikátní program. Tento ze všeho nejvíce potěší manželky, matky, dcery a sestry vojáků, policistů, hasičů atd. Protože co potěší ženu nejvíce? Kytice! A pokud její milý není doma (protože je ve službě, na cvičení, na misi), může jí poslat pugét. Se vzkazem. A se slevou. A ještě pomůže libovolné neziskovce…

„Na jaře jsem se náhodou seznámila s majitelkou obchodu Florea, který provozuje zásilkovou službu květin. Obvykle lanařím každý e-shop, aby poskytl slevy v našem programu Army Friendly. Ale hodí se do té nabídky květiny? No přišla jsem na to…“ vzpomíná na zrod projektu ARMY KYTICE předsedkyně Spolku VLČÍ MÁKY Mirka Pašková.

Úvaha je totiž jednoduchá. Na rodiny těch, kdo slouží v ozbrojených silách a bezpečnostních sborech, jsou kladeny mnohem větší nároky. Kromě strachování se o blízkého člověka, jde především o častější a dlouhodobé odloučení. Třeba vojákům v zahraničních misích blízcí zasílají alespoň balíčky, ale co mohou takoví vojáci zaslat naopak domů? Pokud je adresátem žena, logicky se nabízí kytice.

„Všichni to známe z amerických filmů a přiznávám, že jsem si vždy přála být v kůži nějaké té Julie Roberts, které v romantickém filmu doručí poslíček kytici růží se vzkazem od tajemného ctitele. Ale nějak mě nenapadlo, že taková služba normálně funguje i v Česku. Jak bych teprve byla okouzlena, kdyby můj snoubenec třeba trávil několikátý měsíc v Afghánistánu,“ vzpomíná na počátek projektu dál Mirka Pašková.

Takže slovo dalo slovo. Majitelka Florea.cz, paní Kateřina Hemerle, nabídla poskytnout ve prospěch „těch, kdo slouží“ slevu 12 %. Jde hlavně o morální podporu. Ale vlastně i vzdání se marže nikoli zanedbatelné, protože kromě toho je zapojena v programu GIVT. A skrze něj dává dalších 7,5 % neziskovce, kterou si sám zákazník vybere.

Článek o GIVT vyšel už dříve na Armywebu (zde), každopádně ve zkratce si připomeňme, oč jde: Na www.givt.cz si můžete stáhnout aplikaci, která vás upozorní, že nakupujete v e-shopu, který částí své marže přispěje neziskovce, kterou si sami zvolíte. Když pak na takový e-shop (a jsou jich stovky, včetně těch největších) přijdete, hned vám vyskočí tabulka, komu chcete svým případným nákupem přispět. Vyberete si mezi tisíci neziskovek (budeme rádi, když zadáte Spolek VLČÍ MÁKY) a aniž byste platili cokoli navíc, e-shop pošle slíbená procenta oné neziskovce.

„Přišlo mi skvělé, že Florea poskytne na kytici pro vojáky, policisty a další 12 % slevu. To jsem ani nevěděla, že je zapojena v programu GIVT, a to navíc velkoryse se 7,5 % pro zvolenou neziskovku, protože běžná jsou tam tak 3 %. Za ten velkorysý přístup si paní Kateřiny Hemerle moc vážím. Setkala jsem se s tím poprvé,“ doplňuje předsedkyně Spolku VLČÍ MÁKY.

Takže, jak na to? Jestli můžete, věnujte dvě minuty času aplikaci GIVT. Můžete tak pomáhat komukoli, třeba nemocným dětem, paraplegikům, prostě nejen „Mákům“. Potom na www.armykytice.cz vyplňte základní údaje a vygenerujte si slevový kód. Ten hned uvidíte a také vám přijde do e-mailu. Potom pošlete někomu kytici přes Florea (pět růží i s doručením vyjde po zadání kódu na cca 150 korun). A hle, udělali jste radost sobě, příjemkyni kytice, zvolené neziskovce.

A ještě poznámka k tomu, kdo může slevu 12 % uplatnit. Momentálně asi „všichni“, což Mirka Pašková vysvětluje takto:

„U programu Armyfriendly.cz podmiňujeme slevy obvykle předložením služebního/veteránského průkazu. Připravit projekt Armykytice.cz nám trvalo půl roku – nějaká jednání, shánění programátora - až hořel čas před Valentýnem a paní Kateřina to nechtěla komplikovat. Místo ověřovací otázky jsme tam zatím dali dotaz, co by mělo být ověřovací otázkou. A mezi volbami od veterána po příslušníka Horské služby jsme tam dali i civilistu, protože i on může chtít poslat kytici se slevou třeba sestře, která slouží u policie nebo armády.

Víme, že je zde riziko zneužití (pozn. nedávno se psalo zde), ale pokud bude člověk slušný, tak si stáhne aplikaci GITV a pomůže nějaké neziskovce. Dostane sám slevu a někomu ještě určí příspěvek. A někomu udělá radost tou květinou. Takové 3-in-1. Později si to vyhodnotíme a pravidla upravíme. Já už poslala kytičku mamince, protože musí snášet, že bývám protivná při finišování podobných projektů. V takových případech je to, myslím, zcela v pořádku.“

Takže nezapomeňte, „3-in-1“:

www.givt.cz

www.armykytice.cz

www.florea.cz