V sobotu 13. 5. proběhne druhý ročník MILSIMCON: Sraz všech fandů výstroje a taktiky…

 04. 05. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Zkratka „MILSIM-CON“ znamená setkání zaměřené na fanoušky military, airsoftu, vojenské historie, bezpečnostních složek, palných zbraní a všeho příbuzného. Prostě lidí, kteří se poznávají podle taktických kalhot a batohů s molle vazbou. Pro všechny takové je připraveno něco jako prodejní veletrh kombinovaný s workshopy a přednáškami.

Loni se tato akce uskutečnila poprvé a slavila nečekaný úspěch (psali jsme zde), takže čekání na další ročník ještě vyplnila indoorová varianta WINTER MILSIMCON, kde se podařilo zcela vyprodat kapacitu (článek zde).

Ale pojďme k hlavnímu květnovému MILSIMCON 2017 – stejně jako loni zde bude prezentace AČR a dvou jednotek Aktivní zálohy (Žatec, Přáslavice). Dále se rozrostl počet vystavujících prodejců, tedy známých outdoor a armyshopů, který navíc nabídnou zvýhodněné ceny či výprodeje.

Atraktivní může být možnost setkání také přímo s výrobci. Stejně jako loni si stánek připravil Tilak. Nově budou přímo na místě vznikat identifikační náramky Body ID (a nové aplikaci jsme psali zde), k dispozici budou také Nášivky na přání. A stejně jako loni přehlídka bezpilotních leteckých prostředků a simulátor Robodrone.

Atmosféru na akci pomohou vytvořit vystavují kluby vojenské historie (letos čtyři) a také neziskové organice. Na prvním místě samozřejmě pořadatelé AIRSOFTWARS, dále LEX (sdružení na ochrnu práv majitelů zbraní), JACKAL (pořadatel soutěže MEDCUP), Spolek VLČÍ MÁKY (podpora veteránů) a další.

Co bude však stejně jako loni největším lákadlem, to jsou přednášky, besedy a workshopy probíhající po celý den. Jejich přesný program se v tuto chvíli ještě dolaďuje, podrobně jej tedy představíme za pár dnů.

MILSIMCON se koná stejně jako loni v Praze, ve venkovním areálu u křižovatky Kunratické spojky a Vídeňské ulice (mapa). Vstupné v předprodeji činí 50 Kč, na místě 100 Kč. Akce začíná v sobotu 13. května od 10:00 a ukončena bude v 17 hodin. Více informací naleznete na www.milsimcon.cz.  

 

 Autor: Redakce