Dřevěné vlajky mění nejen osudy veteránů, ale i jejich autora. Kupte si je teď i vy.

 28. 05. 2023      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Nadšení a odhodlání pro dobrou věc mohou lidem změnit život, jak dokládá příběh Ondřeje Sochůrka, IT odborníka, který se svou vášní pro práci se dřevem proměnil v podporovatele válečných veteránů a následně v profesionálního řezbáře. Jeho ručně vyráběné dřevěné vlajky, které se staly jedním ze symbolů Spolku VLČÍ MÁKY, už několik let přinášejí pomoc těm, kteří ji nejvíce potřebují. On sám teď rozjel e-shop, který mu umožní prodávat další dřevěné vlajky a erby, jejichž výrobě se tak rád věnuje. I tentokrát myslí na charitu.

Vše začalo na podzim roku 2019, kdy Ondřej Sochůrek věnoval sérii 30 dřevěných vlajek Spolku VLČÍ MÁKY. Inspiroval se podobnými vlajkami, které viděl ve Spojených státech, a rozhodl se vyrobit českou variantu, která by nalezla smysluplné využití. Každá vlajka je spojena s konkrétním veteránským příběhem a dražba vlajek se stala způsobem, jak získat rychlou pomoc pro klienty spolku. Průměrná dražební cena se pohybuje kolem 8000 korun, ale některé vlajky dosáhly i dvojnásobku této částky. Historii aukcí si prohlédněte zde (další dražby se očekávají na podzim).

woodflag výroba

Ondřej Sochůrek, který se svou prací se dřevem odreagovává od svého IT zaměření, brzy po spuštění projektu začal dostávat mnoho soukromých poptávek na zhotovení dřevěných vlajek na zakázku. S rostoucím zájmem se rozhodl věnovat se práci se dřevem ještě více a postupně si pořídil vybavení, včetně CNC frézy, které mu umožnilo dosáhnout ještě vyšší úrovně zpracování. To vše vedlo k založení e-shopu www.woodflag.eu, kde nabízí dřevěné vlajky mnoha zemí a nově i historické erby.

woodflag erby

Jednou z důležitých kapitol v Ondřejově příběhu bylo začlenění českých vlajek do jeho e-shopu. I když stále zbývá vydražit 11 původních vlajek Spolku VLČÍ MÁKY, Ondřej Sochůrek se po dohodě se spolkem rozhodl zařadit i nové české vlajky do své nabídky. Tyto nové vlajky se od původních trochu liší, a proto bude spolek dál pokračovat v dražbě původních vlajek, zatímco z prodeje nových českých vlajek a znaků bude Ondřej Sochůrek přispívat spolku 10 % ceny. Tímto způsobem se nadále podílí na podpoře veteránů a poskytování rychlé pomoci těm, kteří ji potřebují.

woodflag vlajka

Ondřej Sochůrek s nadšením hovoří o své práci: „Podařilo se mi spojit tradiční symboly s moderním zpracováním a věřím, že výsledek stojí za to! Je to pro mě nejen způsob, jak se odreagovat, ale i příležitost pomáhat těm, kteří nám pomohli a jsou neocenitelnou součástí naší historie."

woodflag sochůrek

Tato spolupráce mezi Ondřejem Sochůrkem a Spolkem VLČÍ MÁKY je skvělým příkladem úspěšné charity, která spojuje obchodní podnikání s humanitárním posláním. Ondřej Sochůrek svými dřevěnými vlajkami nejen že rozšiřuje svoji vášeň a umožňuje lidem získat unikátní kus ručně vyráběného umění, ale také přispívá k podpoře a pomoci válečným veteránům prostřednictvím Spolku VLČÍ MÁKY. Příběh Ondřeje Sochůrka je inspirací pro všechny, kteří hledají způsoby, jak propojit své vášně s dobrou věcí. Ukazuje, že i malé gesto a obchodní podnikání může mít dopad na společnost.