Ministr Stropnický kvůli ostudě se záložnickou organizací vyhrožuje na facebooku. Píše to ale skutečně on?

 13. 06. 2015      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

V komentáři pod naším článkem na facebooku ministerstva obrany napsal: „Tak už dost pánové. Myslím, že už delší dobu přeháníte. A to říkám velice, ale velice slušně. Ale všechno má své meze.“ Co z toho dovodit? A psal to vůbec on? Přinášíme další podivné vzkazy...

Karel Kout, který spravuje facebookovou skupinu Vše o ozbrojených silách, položil Stropnickému otázku, zda je skutečně autorem, nebo mu facebookový účet spravuje někdo jiný. Všiml si totiž, že Stropnický se na resortních stránkách prakticky (zda-li vůbec) nevyjadřuje a najednou dvakrát ve stejné věci: „Já si vybavuji pouze dvě reakce z tohoto profilu M. Stropnického a ta druhá byla v téže věci (pozn. red. spor MO a AZB), tedy reakce na článek v Právu a na Novinkách“, upřesnil Kout. Šlo o Stropnického komentář: „Jako obvykle, je to jinak. Úplně jinak. Věřím, že nám Novinky dají prostor k reakci.“

Reakce Stropnického 1

Pokud se zaměříme na druhý, v perexu citovaný, Stropnického komentář, tak je opravdu podivný. Předně oslovuje v množném čísle pány, ovšem jelikož autorem předmětného článku je žena, jedna, jeví se jeho vzkaz jako určený úplně jiným adresátům. Že by – s ohledem na téma sporu – představitelům Asociace záložních brigád? Dále není zřejmé, co se podle ministra obrany delší dobu přehání. A už vůbec nedává smysl zdůraznění, že to říká velice slušně. Napadá vás nějaký neslušný opis předchozí dvou větiček? (Jedině snad „Tak už dost s***i. Už mě delší dobu s****e.“ Ale to snad ne, proboha?) Nakonec závěrečné „Ale všechno má své meze,“ zní jako pohrůžka. Čím, proč a komu?

Reakce Stropnického 2

Je tedy záhodno podívat se na profil Martina Stropnického, který se ovšem opravdu jeví jako pravý, oficiální. Je často aktualizován, kombinuje události pracovního i soukromého charakteru – od svátku Kordulky po setkání s finskou velvyslankyní. Při postupném listování příspěvky lze ale narazit na takové, které snad s výjimkou Škromacha nemůže vrcholový politik vypouštět na facebook. Vybíráme dva opravdu zvláštní z poslední doby:

„Dnešní pohádka na dobrou noc se mi trochu zvrtla. Ne, vážně, pořád jsem to jakž takž držel v normě, ale v poslední větě jsem vysloveně ulít: "Shit", zařval Mirek Dušín Kájovi Maříkovi pěkně zpříma do očí. "Fuck You", vyštekl Kája. Pak se zvesela zasmáli, chytli se pěkně za prostředníčky a přes rozkvetlou louku zpomaleně rozběhli se vstříc Babiččinu údolí. Dobrou, sakra!“ Jestli je tohle líčení vyprávěné pohádky Kordulce, tak by se u Stropnických asi měla stavit sociálka.

Pohádka1

„Parlamentní listy přitvrzují. Masáž nabývá na síle. Stále větší dávky strachu, podezíravosti, skepse, nihilismu a všudypřítomného prťáctví zahaleného do tónu starostlivého strýčka, který to přece s námi myslí tak dobře! A ješitní mudrcové, kteří nedostanou mediální prostor jinde, rádi tu sehrají hauptrole užitečných idiotů.“ Hmm, tohle není jen bezprecedentní útok na dané médium, ale také – a především - na ty, kdo zde publikují, včetně desítek politiků, přičemž se jim Stropnický vysmívá, že jeho šéf je nenechá ve svých médiích publikovat.

PL

Člověku se nechce věřit, že by člen vlády takto komunikoval na sociální síti. Jenže mezi příspěvky na Stropnického stránce se objevují i velice osobní informace, které by těžko mohl znát nějaký najatý píárista (třeba o tom, jak bývalé ženě koupil kolo, proto se s ním rozvedla). Také je nepravděpodobné, že by ministerští úředníci nechali na oficiální stránce vystupovat někoho, kdo se jen za ministra vydává. Takže podle všeho je autorem Martin Stropnický nebo jeho velice blízká osoba.

Je to na pováženou, na omluvu, na specializované vyšetření nebo už na rezignaci? Zcela vážně: dopustíme, aby někdo s podobnými myšlenkovými pochody, ke všemu publikovanými veřejně, hrál(!) klíčovou roli v bezpečnosti státu?

PS ve stylu FB M.S.: Policie při šetření útoku na Stropnického dům bude mít plno práce, než si na jeho facebooku projde, koho všeho zesměšnil či urazil. Hlavními podezřelými jsou Mirek Dušín, Kája Mařík a Babička – pokud jste je viděli potulovat se v okolí, hlaste to na linku 158. Totéž v případě, že jste tam viděli užitečné idioty na černé listině Babišových médií. Slušně řečeno to přehnali. Dobrou sakra!