Ohlédnutí za posledním letošním během ARMY RUN, konaném netradičně v Praze.

 06. 11. 2016      kategorie: ARMÁDA ČR    

V Praze se uskutečnil poslední ze série letošních extrémních překážkových běhů ARMY RUN a byl to opět řádnej záhul. Družstvo Spolku VLČÍ MÁKY se zúčastnilo celkem 3 ze 4 běhů konaných v tomto roce. Pojďme se podívat, jak to tedy vypadalo v hlavním městě a trochu zavzpomínat. Snad tím nalákáme do týmu další posily pro rok 2017…

ARMY RUN PRAHA

Opět sobota a napětí ve vzduchu, jak by ne, běží se poslední letošní závod a tentokrát v Praze a konkrétně trasa vedla po vrchu Vítkov a to všemi směry, nikdy by mě nenapadlo, že se v Praze dají najít takové krkolomné kopce a srázy, se kterými jsme se během závodu potýkali. Trať obtížnosti NATO měřila 10 km a bylo na ní k překonání něco přes 40 překážek.

Cestou na závod byly komplikace v dopravě, ale naštěstí jsme to na poslední chvíli stihli. Přesněji, původně jsme měli běžet ve startovní vlně ve 13.00, ale už v 12.55 najedou hlásili, že proběhne poslední start, což nás docela zmátlo. Ovšem na trati už jsme měli jiné starosti.

Mezi prvními překážkami bylo nesení batohu se zátěží, potom nechyběl šplh po laně, různé sítě, klády a stěny, jež bylo nutné překonat. Dále pak hod granátem, střelba ze vzduchovky nebo praku, nošení kanystrů s vodou, ručkování, plížení pod ostnatým drátem a ze zálohy po nás pálili paintballovými kuličkami.

AA_sit

Nová překážka bylo podlezení pod kládou s pneumatikami, kde bylo opravdu málo místa a mít obtisknutý vzorek gumy do obličeje, jak jistě uznáte, není vůbec příjemné. Na klaustrofobicích si pořadatelé smlsli také tunelem, jehož strop tvořila plachta naplněná vodou, mezi níž a zemí byl jen malý prostor a bylo nutné se tudy dostat, zvednout nad sebou veškerou tíhu vody a zároveň se proplazit kupředu.

AA_pneu

Na druhou stranu, celý závod probíhal v suchu a bez bláta. Tedy s výjimkou ostnatého drátu, pod kterým se trocha bláta našla. A pak v cílové rovince nás čekaly hliněné valy, mezi nimiž byla v zemi díra s vodou. Aby nikomu nebylo líto, že závod končí, před cílem si dal tradiční shyby.

AA_dira

Ruku na srdce, myslel jsem, že to bude trochu hogo fogo odlehčený závod pro Pražáky. Ale byl velice povedený a docela vyčerpávající.

DALŠÍ ZÁVODY ARMY RUN 2016

Naše družstvo absolvovalo v uplynulém roce také trať NATO ve Vyškově, kde se běží ve vojenském výcvikovém prostoru a trasa vede i přes bojovou překážkovou dráhu, kde trénují naši vojáci a během závodu právě oni soutěžící hecují. V našem družstvu se všichni shodujeme, že právě tato trať v kombinaci s prostředím se nám líbí ze všech, které jsme již běželi, úplně nejvíce. Je to fakt jedinečný zážitek.

Kromě toho jsme se účastnili také velké výzvy, a to trati ARMY lokalizované na Ještěd. Hned od startovní pásky se běželo nahoru po sjezdovce, potom zase dolů a opět nahoru, většinou po velmi příkrých strání jako třeba vedle skokanského můstku. Ještě k tomu kus cesty s batohem se zátěží. Trasa měla přes 15 km a bylo na ní 60 překážek. To byla zatím naše největší výzva, kterou jsme absolvovali, na fyzičku vyloženě masakr.

AA_tým

Těšíme se proto na další sezonu, při níž se chystáme účastnit všech závodů, které se budou konat. Přes zimu si trochu odpočineme a pak budeme zas připraveni čelit dalším výzvám. Závěrem bych citoval Matyáše, který velmi výstižně shrnul naše závodění po posledním ARMY RUNu v Praze:

„Co bych o tom vyprávěl, prvotřídní nakládačka na všechny strany. Ano nemluvím jen o svalech. Člověk si prostě musí věřit, bez toho to nejde. No a my jsme tým, v MÁCÍCH si věříme navzájem a v tom je naše vítězství.“

PŘIDEJTE SE DO TÝMU VLČÍCH MÁKŮ

Ačkoli teď zbývá do nové sezóny celkem dost času, můžete se i tak hlásit do týmu, který běhá za Spolek VLČÍ MÁKY. Jak to funguje? Od pořadatelů závodů má spolek limitovaný počet vstupenek zdarma, takže místo placení startovného přispějete dohodnutou částkou na chod spolku. Navíc nejedete na závod sami, poznáte nové kamarády a vybíháte v dresu se svým jménem a heslem „I „armyrun“ for heroes“, čímž na trati propagujete myšlenku úcty a podpory vůči našim válečným veteránům. Pro další info pište na podpora@spolekvlcimaky.cz

AA_zed