Družstvo Spolku VLČÍ MÁKY na Army Run 2015: ohlédnutí za Lipnem, příprava na Vyškov

 21. 07. 2015      kategorie: Hlavní menu    

Je poslední červnová sobota lidem ve startovní poli stoupá hladina adrenalinu v krvi, odtikávají poslední sekundy, startovní čára se halí do dýmu, ozve se signál ke startu a je to tu, začíná totiž druhý ročník extrémního překážkového běhu v Černé v Pošumaví s názvem ARMY RUN . Nejde jen o běh, ale i zdolávání mnoha různě obtížných překážek, o spolupráci v týmu při zdolávání trati, přičemž si mnoho závodníků sáhne na své dno a poznají sami sebe, užijí si jedinečnou atmosféru a ještě k tomu podpoří dobrou věc…

před startem

Jako loni bylo na výběr ze dvou tras: „CIVIL“ s cca 20 překážkami a delší „ARMY“ s 33 překážkami. Letos jsme zvolili náročnější trasu. Nechyběla kolmá tři metry vysoká stěna, rybník, síť z pneumatik nebo z lan, šplhání po laně vzhůru i vodorovně, střelba z luku a ze vzduchovky, nošení batohu se zátěží, ručkování do kopce na trubkách… Nejzajímavější překážkou bylo sníst velkého sušeného červa - našli se i ti, kteří si dali nášup, ovšem mnohým slečnám tato překážka činila problém. Za nesplnění některé překážky byli závodníci penalizováni trestnými cviky, takzvanými angličáky.

Naše družstvo se během závodu sice rozdělilo, ale nikdo nezůstal sám, vždy jsme měli vedle sebe oporu toho dalšího, takže jsme i tak celou trať zdolali jako tým. Běželi jsme jako reprezentanti Spolku Vlčí Máky, který pomáhá novodobým válečným veteránům, vojákům, ale také i záchranářům, policistům nebo hasičům, zkrátka těm, kteří se perou za ostatní a sami za sebe už někdy nemohou.

v cíli

„Neběžíme tento závod jen pro sebe ale hlavně pro naše hrdiny, moc dobře jsme si vědomi, že tito lidé, ať již oblékají zelenou uniformu, nosí zdravotnický batoh, hasí požáry a vyprošťují  lidi při nehodách nebo stráží veřejný pořádek, se mnohdy ve službě, ale i v životě silně ovlivněném službou, setkávají a musejí překonávat daleko těžší překážky, než které jsme na trase zdolávali my,“ shrnul kapitán týmu Vojta Slavík. Jeho slova s povděkem kvitoval čestný člen reprezentačního týmu MÁKŮ, sedmadvacetiletý Miroslav Zajíc, příslušník 41. mechanizovaného praporu ze Žatce, jenž byl ještě minulý rok nasazen na misi v Afghanistánu.

Loni jsme společně s organizátory, kteří z každé zakoupené vstupenky darovali určitý obnos, pomohli Lauře a Kláře (oč šlo, se dočtete zde). Letos organizátoři pomohli Nadaci policistů a hasičů, která pečuje o rodiny po policistech a hasičích, jenž zemřeli při výkonu služby nebo byli velmi vážně zraněni. Takže Army Run není jen o zážitcích ze závodu, ale také o pomoci těm, kteří pomáhají druhým a někdy sami pomoc potřebují.

podání ruky

Je na nás všech, abychom se také zapojili, protože nikdy nevíme, kdy budeme právě jejich pomoc potřebovat. Po zdárném doběhnutí do cíle jsme si tak podali ruku s policisty a hasiči na akci přítomnými, vyjádřili jsme jim naši podporu a vděk za jejich práci, kterou pro nás dělají, vždyť my jsem běželi právě i za ně.

Chcete také běžet pro naše hrdiny? 

Letos se koná ještě jeden díl Army Run - 22. srpna na vojenské akademii ve Vyškově, kde bude součástí tratě i bojová dráha AČR a mnohé další překážky na úseku dlouhém cca 5 km. Neváhejte a přijďte si na vlastní kůži vyzkoušet překážky, na kterých trénují naši profesionální vojáci, a poměřte s nimi svoje síly. Zažijete něco nového a hlavně podpoříte dobrou věc... 

...Pokud byste měli zájem podpořit konkrétně Spolek VLČÍ MÁKY, tak je tu navíc speciální pobídka: Můžete běžet v jeho dresech, přičemž každý obdrží triko „We ARMY RUN for heroes“ se svým jménem na zádech – stejné, jako měl reprezentační tým nyní. Cenu startovného poukážete na transparentní účet MÁKŮ, triko obdržíte jako bonus. Pořadatelé Army Run vyhradili pro toto speciální družstvo omezenou kapacitu, takže s přihlášením neváhejte a ozvěte se nám na tel. 606 417 628 (stačí sms).