Nakupte vánoční zboží v charitativním eshopu Máků a podpořte rodinu veterána, které hrozí ztráta domova

 07. 12. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Jako každý rok se snažíme získat finanční prostředky na pomoc veteránům nejen prodejem máčků 11. listopadu, ale ještě nabídkou speciálního zboží před Vánoci. Pomáhají v tom naši partneři, mimo jiné Tilak nebo Cordell Paracord. Letos navíc chceme z výtěžku podpořit konkrétní rodinu veterána (EOD), která se ocitla ve finanční nouzi. Seznamte se proto s jejím příběhem a naší nabídkou, třeba uděláte radost blízkým pod stromečkem, a ještě pomůžete dětem, jejichž tatínek je hrdina, přesto jim hrozí vystěhování…

Komu tentokrát pomůžete

Patrik (s ohledem na rodinu jméno měníme) sloužil u armády v letech 2001 až 2010 postupně u „brnky“, ženistů a chemiků, mimo jiné jako vedoucí trhacích prací v odřadu EOD. Dvakrát se účastnil mise KFOR. Asi vás napadá, že s takovou kvalifikací a praxí se na trhu práce snadno uplatní. Jenže chyba lávky, v soukromém sektoru je poptávka po těchto specialistech vlastně mizivá. Šest let předtím Patrik pracoval také u městské policie – pro společnost tedy odvedl celkem 15 let hodně záslužné práce. Ale co z toho?

Když končil u armády, bylo mu skoro čtyřicet. Po náročné službě už nebyl v kondici, s níž by se ještě znovu vrhal do služeb státu. Také chtěl konečně založit rodinu – takže dnes má vysněné dvě malé děti, jedno ve školce, druhé ve škole. Ale narazil s civilním uplatněním, protože to zkoušel ve své původní kvalifikaci – zedničina – pročež zjistil, že technologie v oboru už dávno nezná a tempo má s ohledem na věk a fyzické vyčerpání prostě pomalejší. Zkoušel práci v Rakousku, ale pracovní agentury si braly z výdělku více, než aby se mu vyplácelo dojíždět.

V dobách kariéry u ozbrojených sil vzal hypotéku na bydlení právě pro rodinu. A když pak nenosil domů výplaty, na které byl zvyklý a v jaké doufal při civilním uplatnění, vzal si postupně další úvěry. Investoval i do zvyšování kvalifikace (od profesáku na řízení, přes vysokozdvižné vozíky, po svářečské zkoušky), ale práci s vyšším výdělkem to stále nepřinášelo. A že ten výdělek byl zapotřebí stále vyšší s ohledem na rostoucí splátky.

Výsledek? Jen na splátky by teď potřeboval více jak průměrný plat, manželka z mateřské pokryje sotva nákup potravin a nejnutnějších potřeb dětí (školkovné, trocha oblečení). Do toho teď Patrik tři měsíce o solidní práci nezavadil vůbec. Náš spolek kontaktoval symbolicky kolem Dne veteránů. Děláme maximum proto, aby nalezl uplatnění s potřebným platem, ale každý týden navíc vede rodinu blíže k propasti. Již nemá na splátky a je tedy otázkou času, kdy u ní zazvoní exekutoři. (Patrikova žena sice chce co nejdříve do práce, ale vzhledem k otevírací době školky a školní družiny v místě jejich bydliště najde uplatnění leda jako prodavačka na částečný úvazek, což přinese do rozpočtu sotva to, co mateřská.)

Nejhorší je, že ačkoli se nyní rýsuje několik solidních nabídek pro Patrikovo uplatnění v Rakousku nebo Německu, nemá finance ani na ubytování v místě, případně dojíždění. V rámci našeho programu ARMY HELP bychom mu moc rádi přispěli aspoň na tohle, do první výplaty. Ale než se toto zrealizuje, chceme podržet i jeho ženu a děti – vždyť Vánoce jsou za dveřmi.

Jak se tedy můžete zapojit a přispět?

Jak už naznačil titulek článku, jednak můžete zakoupit zboží v našem eshopu. Zisk použijeme jako příspěvek Patrikově rodině. Vy si pořídíte pěkné dárky a my rodině veterána pomůžeme ještě chvíli vydržet, zatímco se hledá zaměstnání, v němž Patrikovi dovednosti ocení a přiměřeně zaplatí.

V nabídce charitativního eshopu teď speciálně máme:

  • Tradičně čepice Tilak s velcro panelem – z materiálu Polartec pro nás speciálně ušité s velcro panely pro připnutí patche (rovněž můžete zakoupit u nás), a sice v khaki a černé barvě, ve dvou velikostech.
  • Populární survival náramky s kovovým odznakem máku - (po roční pauze jsme je obnovili), nyní nám je dodává osvědčený výrobce Cordell Paracord, a sice ve těch barevných variantách.
  • Jednoduché kovové přívěsky na krk se symbolem máku – (rovněž obnovené po delší pauze), doplněné koženou šňůrkou.
  • Rukodělné dřevěné hračky praku a prohazovačky – se symbolem máku, zhotovené invalidním truhlářem, takže jejich koupí přispíváte ještě i jemu.
  • Ručně pletené ponožky se symbolem máku – univerzální velikost, velmi odolné, v bílém nebo zeleném provedení.
  • Vykrajovátka ve tvaru máku pro přípravu vánočního cukroví – z ABS plastu, vhodná na linecké pečivo i perníčky.
  • Velký výběr máčků do klopy, včetně několika nových ručně háčkovaných modelů. Doskladnili jsme rovněž nejoblíbenější plstěné máky z chráněné dílny Gawain, jejichž zakoupením pomáháte ještě také klientům této dílny.
  • Vše na www.spolekvlcimaky.cz/eshop

 vánoční charita mix 2 big

Dále můžete přispět i tím, že si koupíte zboží u některého z našich partnerů, který nám podíl z prodeje věnuje. Konkrétně - a to se jako vánoční dárek jistě uplatní - jde o iberskou šunku (www.iberskasunka.cz, kdo slouží, sám ji pořídí se slevou viz info zde) nebo veteránskou edici kávy Caliber Coffee (zde, opět kdo slouží, sám uplatní slevu viz info zde).

iberská šunka caliber coffee

A kromě možnosti přispět koupí něčeho z této nabídky, tak budeme samozřejmě rádi i za přímé dárce, kterým vystavíme darovací smlouvy. V případě dotazů se na nás neváhejte obrátit na podpora@spolekvlcimaky.cz.