ARMY FRIENDLY sleva 10 % na nože a další sebeobranné prostředky Cold Steel

 09. 10. 2018      kategorie: ARMÁDA ČR    

Do programu slev pro „ty, kdo slouží“ www.armyfriendly.cz se nově přidává světoznámá firma Cold Steel – resp. její český distributor, v jehož nabídce naleznete běžné nože pro denní nošení, ale i ručně kované meče, pouzdra, oděvy či specifické obranné prostředky. Vše o nabídce a využití slevy 10 % se dočtete dále…

Cold Steel = Lynn Thompson

Firma Cold Steel vznikla již v roce 1980 a první rok své existence opravdu sotva „přežila“. Od tohoto období se ale neustále rozvíjí, modernizuje a stále prosperuje. V současné době patří mezi přední nejuznávanější výrobce chladných zbraní na světě. Sídlí v USA, ve státě Kalifornie, a jedinečnost této firmy je hlavně v její rozsáhlé nabídce výrobků – chladných zbraní.

3V SRK

Společnost Cold Steel vyrábí například různé zavírací a pevné nože, mačety, oštěpy, tomahavky, meče, tréninkové zbraně i vycházkové hole. Nabízí také vrhací nože, foukačky a celou škálu výukových DVD.

Své výrobky vyrábí jak v USA, tak v Japonsku, Jižní Africe, Itálii, či na Taiwanu. Aktuálně používané ocele jsou AUS 8A, AUS 10A VG-1 San Mai III, VG-10 San Mai, CPM 3-V, D2, 0-1 High Carbon, CTS BD1, CTS XHP, German 4116, 1055 High Carbon, 1090 High Carbon a CPM-S35VN. Pro výrobu rukojetí se nejvíce používá materiál G-10, Griv-Ex, kray-Ex, Polypropylen nebo Micarta.

Gold Lion Wakishashi

Cold Steel je především pověstný svou nekompromisní kvalitou. Jejich patenty v technologii výroby, bezpečnostních prvcích, vývoji nových materiálů, a dokonce v designu čepelí, získala různá ocenění a některé se staly takřka legendárními. Například, nože od Cold Steelu jako první začaly používat čepel ve tvaru tzv. amerického Tanta. Dokázali vyvinout a patentovat nový a bezpečnější druh hřbetní pojistky s názvem Tri-Ad Lock ™ atp.

Na úspěšnosti této firmy se asi největší částí podílí její zakladatel, ředitel a majitel v jedné osobě pan Lynn Thompson. Jeho znalosti a dovednosti z různých asijských bojových umění či evropského šermu velice napomáhají při volbě a návrzích nových výrobků a také při jejich testování a reklamní kampani.

Medailonek Lynna Thompsona zde.

Z nabídky Cold Steel

V nabídce www.cold-steel.cz naleznete vše, nač lze v souvislosti s „chladnou ocelí“ jen pomyslet. Samozřejmě nože – s pevnou čepelí či zavírací již od přibližně tisícikoruny, ale i sérii nožů kuchyňských. Dále bodáky, ale i kukri a mačety. Na výběr přes 200 modelů! Specifickou kategorií jsou vrhací nože, resp. i hvězdice.

AK-47 polní nůž

Kdo si potrpí na slavná jména, může vybírat ze speciálních edic Steve Austin Series a Steven Seagal Series.

Další kategorií jsou meče – jak evropské meče a šavle, tak japonské katany. Můžete vybírat z asi 60 kousků! Dále jsou k dostání lovecká kopí, resp. halapartny. Pořídíte zde také sekyry a můžete se spolehnout, že v poněkud kvalitnějším a stylovějším provedení než ty z obchodů pro kutily a zahrádkáře.

Gurkha Kukri

Vaší pozornosti by neměla uniknout nabídka plastových funkčních zbraní. Dokud je EU nezakáže. Ty jsou následovány tréninkovými zbraněmi – pokud dosud znáte jen cvičný gumový nůž, jistě vás překvapí, že existuje i tréninková sekyrka, dokonce kukri, pochopitelně meče všech druhů, bodáky… Vše v provedení 1:1 k ostrým produktům Cold Steel. V nabídce jsou i gumové pistole a revolvery.

Plastový funkční nůž FGX Karambit

Poněkud zákeřná je kategorie holí – pozor, na tohohle důchodce to nezkoušejte, nebo by mohl tasit… A pokud chcete vyzkoušet hrát šipky trochu jinak, za pár set korun to můžete zkusit s foukačkou. Po tomto výčtu nepřekvapí, že mezi dalším zbožím naleznete i třeba i polní lopatky, boomerang či baseballové pálky. Nebo široký výběr elegantních obranných deštníků.

 Heavy Duty Sword Cane

Nakonec nechybí příslušenství – pouzdra, stojánky na nože, kvalitní brousky. Případně oděvní kolekce pro fandy Cold Steel – trička, čepice či taktické rukavice.

Samurai Tee Shirt

Jak čerpat slevu ARMY FRIENDLY

Sleva 10 % při nákupu na www.cold-steel.cz je určena válečným veteránům, vojákům v činné službě a aktivní záloze, státním i obecním policistům, profesionálním hasičům, příslušníkům Celní správy a Vězeňské služby, záchranářům ZZS a Horské služby. Do poznámky k objednávce uvedou "Mám nárok na slevu ARMY FRIENDLY" – mohou být následně vyzvání k zaslání skenu veteránského, služebního či pracovního průkazu. Slevu nelze uplatnit na již zlevněné produkty.

cold steel logo

Další partnery programu ARMY FRIENDLY, který zřizuje Spolek VLČÍ MÁKY, naleznete zde.