ARMY FRIENDLY sleva 20 % pro ty, kdo slouží, platí i na nový mobil RX460 eXtremo.

 23. 11. 2017      kategorie: ARMÁDA ČR    

Ve slevovém programu Spolku VLČÍ MÁKY je společnost Aligator od jeho zrodu. Kromě posledního modelu odolného smartphonu RX550 nyní uvedla ještě RX460 (následovník populárního RX450), který je kompaktnější, má větší paměť a lidovou cenu. I na něj mohou čerpat slevu příslušníci ozbrojených sil, bezpečnostních sborů, váleční veteráni, ale také obecní strážníci a zdravotní záchranáři. Pojďme si telefon představit a popsat, jak jej se slevou 20 % získat…

Pořád lze slevu uplatnit na RX550

Předně uveďme, že v nabídce zůstává výkonný (2GB RAM), rozměrově velkorysý (4,7 palce display), 13 Mpix fotoaparátem vybavený, pro sítě 4G určený model RX550 za 5498 Kč (před odečtením slevy). Recenzi k němu naleznete zde.

RX550orage

Nově lze slevu uplatnit na nový RX460

Oproti RX550 se nový RX460 eXtremo může jevit jako v některých ohledech slabší bratříček, protože spadá do nižší a menší kategorie odolných smartphonů, ale s cenou 2698 Kč (před odečtením slevy) je ve své kategorii bezkonkurenční a uspokojí buď ty, kdo nepotřebují ani tak dělat selfie a pařit hry, jako mít v kapse telefon, který leccos snese, nebo ty, kdo chtějí záložní smartphone třeba na výjezdy, cvičení, aktivní víkendový outdoor apod.

RX460black

Nuže, nový RX460 se stejně jako všechny odolné modely Aligator dodává v černém nebo černo-oranžovém barevném provedení. Je odolný, vodotěsný, prachutěsný (IP68), s možností vložení dvou SIM karet. Pogumované tělo dobře padne do ruky a brání vyklouznutí (v tom je řešení dokonce praktičtější než u RX550, který má hladké kovové bočnice).

Novinka používá operační systém Android 7 a má 16 GB vnitřní paměť (rozšířit ji můžete o 64 GB micro SD kartu). Čtyřjádrový procesor s 3D akcelerátorem a 1GB RAM jsou zárukou plynulého běhu aplikací.

RX460orange

Dotykový qHD display je nejen odolný, ale také na něj dobře uvidíte i z ostrého úhlu. Hlavní fotoaparát má rozlišení 8 Mpix, druhý 5 Mpix (pravda, vyšší řada RX550 má vpředu 13 Mpix), ale pro běžné fotografování je to jistě dostatečné. Samozřejmostí je autofokus a LED blesk (slouží též jako svítilna).

Pro orientaci v terénu je telefon vybaven rychlým přijímačem GPS. Spojení s okolím zajistí podpora Wifi a 3G internetu (to je asi hlavní rozdíl oproti vyšší řadě RX550 s 4G). Pro připojení příslušenství, handsfree/sluchátek je standardně k dispozici Bluetooth.

Zatímco vyšší řada RX550 má rozměry cca 15x8x1,7 cm, tak novinka RX460 má velikost 14,4x7,6x1,4 cm, tedy o pár milimetrů méně, což odpovídá displeji 4,5 palce (oproti 4,7).

Rozdíl poznáte především v hmotnosti, kdy RX460 váží i přes zodolněnou konstrukci jen 179 g (kdežto RX550 239 g). Je to ovšem dáno použitou baterií, konkrétně 2400 mAh (kdežto v RX550 je nezdolná 4500 mAh). Zase ale dodejme, že je to jen o něco méně, než má iPhoneX (a o dost více než běžné smartphony).

Jak uplatnit ARMY FRIENDLY slevu

Sleva 20 % v programu http://www.armyfriendly.cz se uplatňuje tak, že nám napíšete na podpora@spolekvlcimaky.cz a uvedete, kde sloužíte, resp. kde jste sloužili (veteráni). Nejlépe naskenujete rovnou služební/pracovní/veteránský průkaz (můžete citlivé údaje začernit, ale nikam dál to neposíláme). Uvedete typ (RX550, RX460) a rovnou i barevnou kombinaci (černý, černo-oranžový) a doručovací adresu (včetně mobilního telefonu). Do pár dnů Vám potvrdíme autorizaci slevy a telefon Vám přiveze kurýrní služba na dobírku.

Protože slevu poskytuje Aligator, nikoli ti, kdo jeho telefony přeprodávají, je třeba postupovat výše uvedeným způsobem. Na dotaz sdělíme, zda můžete slevu uplatnit i pro jiný telefon z nabídky zde (pochopitelně rádi vyjdeme vstříc starším veteránům se zájmem o seniorský mobil).

Speciální poděkování Aligator za podporu ARMY HELP

Na tomto místě bychom rádi jménem Spolku VLČÍ MÁKY poděkovali nejen za letité partnerství v programu ARMY FRIENDLY, ale také za pomoc v našem programu ARMY HELP, kdy jsme obdrželi pro veterána-bezdomovce, kterému jsme nalezli zaměstnání a domov, mobil RX550 zcela zdarma. Protože dotyčný začal pracovat jako kurýr v horské oblasti a nemohl se vždy spolehnout na navigaci ve služebním vozu, potřeboval (k dosažení dobrých pracovních výsledků) spolehlivý mobil, v němž by mu mapy fungovaly s vysokou jistotou. Aligator neváhal a poskytl jej. Již můžeme konstatovat, že GPS modul smartphonu pracuje spolehlivěji než navigace zabudovaná ve vozidle, brzy nabídneme recenzi.