Avízo dubnové konference Humanity & War v Hradci Králové

 10. 01. 2018      kategorie: Politické vize, koncepce, strategie    

Ve dnech 21.4. až 22.4.2018 se v Hradci Králové uskuteční NEJVĚTŠÍ konference pro širokou a odbornou veřejnost zabývající se problematikou války, mezinárodního humanitárního práva, novodobých bezpečnostních problémů a globálních dopadů války na společnost, průmysl a ekonomiku „Humanity and War“.

humanity and war JPG

První den je určený pro širokou veřejnost. Jeho cílem je vysvětlit veškeré aspekty bezpečnosti a současného vztahu člověka a války jednak z pohledu naší české domoviny, tak i světového srovnání. (Událost na sociálních sítích.)

Druhý den bude patřit zejména odborníkům, např. právníkům, bezpečnostním expertům, příslušníkům bezpečnostních sborů a ozbrojených sil a také studentům těchto oborů. (Událost na sociálních sítích.)

Témata okolo bezpečnosti jsou velmi rozsáhlá a jdou ruku v ruce s pojmem nebezpečí. Zlo můžeme považovat za největší hrozbu dnešní doby. Jak vůbec takové zlo vypadá? Bída a násilí doslova prolezlé některými oblastmi v nás dokáže vyvolat úzkost a bezmoc při kladení otázek. Jak je něco podobného možné ve 21. století? Na které straně tedy stojí právo? Co chceme jako společensky přijatelnou normu?

Tématika je široká, a proto nás určitě sledujte na sociálních sítích i webu, ať vám nic neuteče – „Humanity and War“ a web akce.

 Autor: Via Protect