Stropnický lže, jako když tiskne (Babiš Mladou frontu). Z vojenské legislativy je trhací kalendář.

 01. 07. 2015      kategorie: Novely zákonů, služba a kariéra    

Ministr obrany Stropnický vybojoval nový zákon o vojácích z povolání! Co na tom, že ho nechal připravit ještě Vondra? Ministr obrany Stropnický vyškrtl z branného zákona plošné odvody! Co na tom, že je dosud vehementně prosazoval? Ministr obrany Stropnický považuje zdanění výsluh za Nečasovy vlády za asociální, takže nikomu nebrání poslat petici na ministerstvo financí. Že by se na vládě svému šéfovi Babišovi uráčil zmínit sám? Atd…

MS úvodMS odvody proMS miseMS natoMS odvody ano 2MS odvody neMS výsluhyatd. - udržujte si paměť, sic se ji Agromédia snaží přepsat!

Vážení, mohla bych napsat rozsáhlý článek, kde se budu chronologicky a detailně zaobírat tím, co všechno stihl současný ministr obrany v rámci koncepcí a legislativy svého resortu pozdržet, obrátit naruby, přežvýkat a vyplivnout zpět zase v původní podobě (leccos stále ještě přežvýkává, asi má jako kráva čtyři žaludky), případně naopak programově přehlížet. Ale bylo by to plýtvání mého i vašeho času (předpokládám, že tento portál čtou lidé z oboru a s pamětí – jestli mi zas někdo v komentáři napíše, že tomu nerozumí… no jo, stejně to dříve nebo později budu muset rozvést).

Předvolební heslo ANO mělo znít: Prostě to nezařídíme. Strategie „kdo nic nedělá, nic nezkazí“, ovšem v podání téhle obskurní partaje dosáhla vrcholu jen zdánlivě. Totiž, nenechme se uchlácholit, že její ministři, včetně toho na obraně, na exekutivní roli vlády rezignovali. To by se museli dloubat v nose nebo zaobírat ještě něčím jiným (ale Stropnický už seriál netočí, že?). Oni někam svoji energii jistě směřují, na něčem pracují, za našimi zády.

Není těžké hádat, co to je – postupné nenápadné kroky k upevňování vlastní moci. Divize Agrofert Česká republika u toho – a bohužel úspěšně – spoléhá na masy (proléty) a prostřednictvím médií přepisuje historii. Nezapomeňte, že kdo ovládá přítomnost, ovládá i minulost. A kdo ovládá minulost, ovládá i budoucnost. Z novinových titulků má jeden málem dojem, že před nástupem Anoistů se na ministerstvech nic nedělo (pravý opak je samozřejmě pravdou).

A já se jen bojím, kdy nám začnou tvrdit, že svoboda je otroctví, nevědomost je síla a – v případě Stropnického – válka je mír. Budou nám servírovat denně dvě minuty nenávisti (vlastně to se už děje, to jsou přeci ty uniknuté odposlechy hádek mezi Peťulou a Jaňulí a jim podobné v dalších vykonstruovaných pseudokauzách). Nepohodlné bude stíhat ideopolicie (jéje, vlastně co dělají všechny ty kontroly finančáků, celníků a jiných inspektorů u naprostých noname živnostníků, kteří si dovolili kritizovat Babiše?)…

Vážení, poslední rok jsme si mysleli, že tu máme dvě akutní bezpečnostní hrozby, totiž Rusko a Islámský stát. A poslední měsíce se třeseme před přílivem uprchlíků ze států, které Rusko a Islámský stát napadají (lidi jsou zblblí – kladou prioritu Afričanům, ale nespočítali si Ukrajince). My tu ale čelíme daleko závažnější bezpečnostní hrozbě, od níž se vše odvíjí. ANO, nebudu se opakovat...

Díky, že jste dočetli až sem, je to zhruba rok, co jsme spustili portál www.ozbrojeneslozky.cz – párkrát jsme vás možná nakrkli, ale věřím, že když tohle čtete, tak jsme to vlastně zvládali dobře. Budeme si trvat na svém, protože svoboda je říkat, že 2 + 2 = 4. Dokud nebudeme vaporizováni.

V textu byly použity citace z knihy 1984, Orwell, pro nečtoucí v 5ti minutách viz, pro sečtělé brilantní hodinová aplikace viz.

1984